"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Euroopa ametiühingud nõuavad välistöötajatele temperatuuri piiranguid (0)
25. juuli 2022
Foto Pixabay

Ametiühingud kutsusid esmaspäeval Euroopa Komisjoni üles kehtestama välistöötajatele maksimaalsed temperatuuri piirangud pärast seda, kui Madridis suri eelmisel nädalal kuumalaine ajal tööl kolm inimest.

Kui käputäis liikmesriike on kehtestanud õigusaktid, mis piiravad tööaega liigse kuumuse korral, siis on künnised erinevad ja paljudel riikidel pole üleriigilisi temperatuuri piiranguid.

Küsitlusfirma Eurofound uuringu kohaselt puutus 23 protsenti kõigist Euroopa Liidu töötajatest vähemalt veerandi oma tööaja jooksul kokku kõrge temperatuuriga. Põllumajanduses ja tööstuses tõuseb see arv 36 protsendini ning ehitustööliste puhul 38 protsendini.

Varasemad uuringud on seostanud kõrgeid temperatuure paljude krooniliste vaevuste ja tööõnnetuste riski suurenemisega.

“Töötajad on iga päev kliimakriisi eesliinil ja vajavad kaitset, mis sobiks üha kasvava äärmuslike temperatuuride ohuga,” ütles Euroopa Ametiühingute Keskliidu (ETUC) peasekretäri asetäitja Claes-Mikael Stahl.

Kuumus on põhjustanud surmajuhtumeid töökohtadel varemgi. Näiteks Prantsusmaal suri keskliidu andmetel ainuüksi 2020. aastal liigse kuumuse tõttu 12 töötajat. Prantsusmaal ei ole praegu tööks maksimaalseid temperatuuripiiranguid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.