"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
eurovisioon 2023 Järgmise aasta lauluvõistlust korraldab võitjamaa Ukraina asemel Suurbritannia (1)
25. juuli 2022
Sel aastal esindas Ühendkuningriiki Eurovisionil Sam Ryder. Foto Scanpix

Suurbritannia teatas esmaspäeval, et on vastumeelselt nõustunud võtma Ukraina kui järgmise aasta Eurovisiooni korraldajamaa kohustuse enda kanda, kuna võistluse korraldajate sõnul ei ole hetkel sõjas olevas riigis võimalik rahvusvahelist suurüritust korraldada.

Peaminister Boris Johnsoni pressiesindaja sõnul oli tema “suur soov”, et tänavune võitja Ukraina korraldaks 2023. aasta lauluürituse, ning peab “äärmiselt kahetsusväärseks”, et see pole sedapuhku enam võimalik.

Võistluse korralduse võtab enda kanda Briti ringhääling BBC. ÜK valib järgmisena võõrustajalinna koostöös Euroopa Ringhäälingute Liiduga (EBU).

Tänavuse lauluvõistluse, mis peeti Itaalias, võitis Ukraina ning ÜK jäi teisele kohale.

Ukraina ringhääling oli nõus ÜK-s korraldatud Eurovisiooniga, mis on kantud Ukraina vaimust.

“2023. aasta Eurovisioon ei toimu Ukrainas, kuid Ukraina toetuseks,” teatas Ukraina ringhäälingu juht Mõkola Tšernotõtskõi ühisavalduses EBU ja BBC-ga. “Oleme tänulikud oma BBC partneritele solidaarsuse eest meiega.”

BBC oli nõus üritust korraldama EBU ja Ukraina võimude palvel, ütles ÜK kultuuriminister Nadine Dorries.

“Mul on lihtsalt kahju, et Venemaa jätkuva veresauna tõttu pole võimalik seda üritust Ukrainas korraldada, nagu peaks,” ütles ta.

“Võõrustajana austab ÜK võistluse vaimu ja mitmekesisust ning mis kõige tähtsam, tagab, et see peegeldaks Ukraina hiljutist Eurovisiooni võitu ja Ukraina loomingulisust.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Arvamus
26. juuli 2022 07:57
See lauluvõistlus koos om inglise keelsete aafroameerika kommertspopplaulukeste ja agitpropiga sobikski üldse rohkem alaliselt Inglismaale kui kusagile mujale vähemalt kuni USA ja Austraalia sellel veel ei osale, kuigi esitatava muusika iseloomu arvestades ilmselt juba ammu peaksid.