"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Maicel Uibo sai MM-il seitsmenda koha (0)
25. juuli 2022
Maicel Uibo. Foto Scanpix

Kümnevõistlejal Maicel Uibol ei õnnestunud teist MM-i järjest medaliga lõpetada, ent USA-s Oregonis peetud mõõduvõtu seitsmenda koha ja 8425 punkti võib kanda pigem positiivsele poolele, vahendab BNS. 

Viimase ala, 1500 meetri jooksu eel käis tihe võitlus eelkõige kohtadele 4.-7. Uibo oli enne starti viies ning läks peale plaaniga positsiooni võrra tõusta. Paraku maksis kiire algus kätte, aeg 4.37,58 kukutas ta lõpuks seitsmendaks.

“Läksime jooksma!” muigas Uibo. “Algus oli võib-olla minu jaoks grammi kiire. Aga jooksime julgelt, 1500 pole mõtet karta. Lõpp läks vähe raskeks, pole hullu.”

Kolm aastat tagasi Dohas lõpetas ta MM-i teise kohaga. Hinge jääb väike kahetsus, samas tegi Uibo viimaste aastate parima kümnevõistluse. 8425 punktist enam on ta kogunud vaid kahel korral, tiitlivõistlustel ühel puhul, kui sai 8604 punkti.

“Eks tahaks tiitlivõistlustelt ikka midagi kotti ka pista, et ei läheks sama kotiga minema. Seda seekord ei juhtunud. Positiivsele poolele läheb, et elu kolmas tulemus ja tiitlikatel paremuselt teine,” arutles Uibo.

“Esimesed kolm olid vähe eest ära, pärast seda oli suhteliselt ühtne rida. Väga suuri punktivahesid polnud. Mingisugune stabiilsus oli olemas. See on oluline asi. Mõnel nõrgemal aastal olnuks selle punktisummaga vähe üleval pool. Tänavu oli mingisugune tase grammike parem. Pole hullu.”

Esikoht läks 8816 punktiga Kevin Mayerile, teine oli Pierce LePage 8701 punktiga, kolmas Zach Ziemek 8676 punktiga. Lähimast konkurendist Niklas Kaulist jäi Uibot lahutama üheksa silma.

Detsembris tähistab Uibo 30. sünnipäeva. Tuleval aastal ootab ees taas MM, kahe aasta pärast olümpia. 30-ndate algus võiks olla kümnevõistleja tippaeg. «Praegu on jah tihe graafik. Selle aasta lõpuks saan 30, eks noored poisid tulevad ka peale. Vaikselt pean kikivarvul olema, hästi tegema ja vaatame, äkki on paar aastat veel midagi varrukas,» muheles Uibo.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.