"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
fotod Haabersti linnapilti kaunistab grafitikunst (0)
26. juuli 2022
Õismäe tee 142e alajaam Foto Haabersti Linnaosa Valitsus

Eelmisel nädalal alustati Haabersti linnaosa tellimusel elektrialajaama hoonete välisilme värskendamisega. Alajaamad kujundatakse grafitikunstiga ühtses temaatilises stiilis. Plaanis on kujundada kolm alajaama Õismäe tee 28e, Õismäe tee 142e ja Järveotsa tee 15e.

Haabersti linnaosavanem Oleg Siljanov sõnas, et alajaamade seinad on loodusteemalised, valikus on Haabersti olulisemad looduskaunid kohad ja põllulilled, mis on seotud asukohapõhiselt Õismäe asumis olevate rajatistega. „ Kui ilmad lubavad, siis sellel nädalal saab valmis Nurmenuku alajaam ning augustis ka teised alajaamad.Alajaamade seinad muutuvad palju elavamaks, erksamaks ja silmale meeldivamaks paigaks,“ ütles linnaosavanem ning lisas, et hästi tehtud supergraafika muudab elukeskkonna positiivsemaks seal elavatele inimestele, suurendades hoone esteetilist väärtust, elavdades kogukonda ja rikastades linnapilti. „Tänu seinamaalingu heale mõjule kogukonnas kasvab nii elukeskkonna kui ka kinnisvara väärtus,“ lõpetas Siljanov.

Õismäe tee 142e alajaam
Pilt: Haabersti Linnaosa Valitsus
Õismäe tee 142e alajaam
Pilt: Haabersti Linnaosa Valitsus

Illegaalsest grafitist eristab supergraafikat lubatavus ja sobivus linnapilti, samuti suurejoonelisus ja see, et töö autor on teada. Senised kogemused korteriühistutega näitavad, et Haabersti inimestele meeldivad selged ja konkreetsed pildid. Haaberstis on supergraafikaga kaunistatud Paldiski mnt 169 hoone otsaseina supergraafilise seinapildiga „Õ. Samanimeline sõsarteos asub ka Õismäe tee 2 asuva hoone otsaseinal.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.