"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Linn nõuab valitsuselt haigla rahastamisest loobumise kohta teavet (0)
26. juuli 2022
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart. Foto Albert Truuväärt

“Ükski argument ei olnud eelnevalt meiega läbi arutatud ja ükski küsimus nende argumentide osas ei olnud meile esitatud,” märkis Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart juuli algul ning avaldas pettumust, et vaatamata haigla rajamisega tegeles linnasüsteemis sadu inimesi juba mitu aastat ning mullu leidis projekt Euroopa Komisjonis koos valitsusega kinnitust, sai linn rahastusest ilma jätmise otsusest teada meedia kaudu.

Tallinna linnakantselei saatis rahandusministeeriumile teabenõude, kus palub ministeeriumil edastada haldusakt või dokument millega valitsus otsustas loobuda Tallinna haigla projekti toetamisest ja valitsuse vastavate istungite protokollid.

Valitsus otsustas 30. juunil Euroopa taaste- ja vastupidavusrahastust eraldatava toetuse vähenemise tõttu Eesti taastekava mahtu vähendada 360,3 miljoni euro võrra ning nõnda loobuda muu hulgas Tallinna Haigla rahastamisest. Haiglat oli kavast plaanis rahastada 280 miljoni euroga. 

Teabenõudes viitab linnakantselei rahvusringhäälingu 30. juuni uudisele, millest nähtub, et valitsus otsustas loobuda Tallinna haigla projekti toetamisest taaste- ja vastupidavusrahastust antava rahaga.

Samuti viitab linnakantselei, et vastava teate, kus kinnitatakse Tallinna haigla projektist loobumist avaldas valitsuse kommunikatsioonibüroo valitsuse kodulehel alles 21. juulil.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Seotud artiklid