"Hea nali on siis, kui sa ei pea selle järel ütlema, et ma tegin nalja. Kui sa seda juba pead ütlema, siis järelikult polnudki tegu naljaga."

Tõnis Niinemets, näitleja ja koomik
Elektritõukerattad on septembrist Rootsi kõnniteedel keelatud (0)
28. juuli 2022
Foto: Scanpix / foto on illustratiivne

“Paljudes kohtades on suureks probleemiks olnud kõnniteedel kiiresti sõitvad elektritõukerattad. Nüüd see lõppeb,” ütles Rootsi taristuminister Tomas Eneroth. Rootsi valitsuse ettepaneku kohaselt keelatakse 1. septembrist elektriliste tõukeratastega kõnniteedel liiklemine, keelu rikkujatele mõistetakse ette rahatrahv,” vahendab Rootsi meedia A News.

Elektritõukerattad toodi Skandinaavia linnamaastikule paar aastat tagasi. Sellega on probleeme olnud eelkõige Rootsi pealinnas Stockholmis: linna hinnangul on seal umbes 12 000 elektritõukeratast.

Kui pärast keelu jõustumist sõidab inimene elektritõukerattaga kõnniteel, saab ta trahvi. Trahvi täpne suurus ei ole kindel. kuid jalgratturitele on sama trahv 500 Rootsi krooni ehk 48 eurot. Varasemalt on Rootsi valitsus üritanud tõukerataste probleeme lahendada parkimiskeeluga: tõukerattaid võib parkida vaid aladele või seadmete sisse, mis on spetsiaalselt nende jaoks mõeldud.

Eestis on elektritõukeratastega lubatud kõnniteel sõita, sest meil ei ole korralikku rattataristut välja arendatud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.