"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
G4S Turvafirma palub lapsevanematel randa minnes lastel silm peal hoida (0)
30. juuli 2022
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Turvafirma G4S paneb suvitajatele südamele, et nad ei jätaks randa minnes pere pisemaid vee ääres omapäi.

“Väikesed lapsed on väga uudishimulikud, kuid ohte nad veel hästi ei taju, mistõttu on lapsevanema juuresolek väga oluline,” selgitas G4S-i rannavalve juht Henry Seemel pressiteate vahendusel.

Eelmisel suvel päästis G4S-i rannavalvurite kiire tegutsemine uppumisohust mitu väikest last, kes olid vanemate järelevalveta. Mõne nädala eest aga leidis Stroomi rannas aset olukord, kui keskpäeval tuli rannavalve staabi juurde naine, kelle sõnul läks tema 5-aastane tütar vennaga vette, aga tagasi kaldale tuli ainult poeg. Poja sõnul tahtis õde kaugemale minna. Kuna ema enam last ei näinud, pöördus ta rannavalve poole. Päästjad alustasid viivitamatult otsinguid, meedik aga rahustas ema ning küsis lisainfot. Seejärel roniti üles torni, et last binokliga otsida. Info anti kohe edasi kaatripatrullis olevatele päästjatele, kes alustasid otsinguid sügavamas vees. 

Kuna 20 minuti jooksul last leida ei õnnestunud, kaasati otsingutesse juba politsei. Samal ajal olid rannas töömalevlased, kes aitasid samuti nii rannas kui ka madalas vees otsida. Peagi saabusid lisaks politseile ka kiirabi ja päästeamet. Viimane kaasas otsingutesse jetid ja helikopteri. Politsei otsis last ATV-ga. Kiirabi valmistas koos meedikuga ette ala võimalikuks esmaabiks. Ligi tund hiljem leiti laps surfialast liiva pealt mängimas. Tegu oli kohaga, kus otsijad käisid ka varem, nii et ilmselt liikus laps sinna pikema aja jooksul.

G4S tuletab veel meelde, et avalikus supelrannas on ujumisala tähistatud poidega. Selles alas on ujumine turvalisem – vesi ei ole liiga sügav ning ujuja jääb reeglina rannavalvurite vaatevälja. Meeles tasub pidada sedagi, et poid tähistavad ala, mis on mõeldud ainult suplejatele, aga mitte veesõidukitele ja surfaritele.

Et suvekuud mööduksid vee ääres ohutult, tuleb hoida lastel pidevalt silm peal ning veidratest või potentsiaalselt ohtlikest olukordadest rannavalvurile viivitamatult teada anda. Kiire tegutsemine võib päästa elu.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.