"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Pank Välismaal sularaha eest alusetult võetud teenustasu saab tagasi (0)
30. juuli 2022
Scanpix

Luminor panga kaartide üksuse juhi Grigori Ilkevitsi sõnul saab panga klient temalt välismaal sularaha väljavõtmisel alusetult võetud teenustasu kodupangast tagasi taodelda.

Ilkevitsi sõnul on hirm välismaiste sularahaautomaatide ees reisides mõneti mõistetav. “Põhjus, miks inimesed on sageli välismaal sularaha väljavõtmise osas skeptilised, seisneb selles, et turg on väga lai – nimelt leidub mitmeid osapooli ja panku, mis ei käitu kliendi suhtes kuigi vastutustundlikult,” kirjutab Ilkevits Luminori pressiteates.

Näiteks on võimalik olukord, kus välismaale reisinud klient teab, et tema kaardi puhul selle konkreetse panga sularahaautomaadist raha võttes teenustasu rakenduda ei tohiks, kuid seda tehakse ikkagi. Seetõttu tasub Ilkevitsi sõnul kindlasti veenduda, millist informatsiooni välismaal kasutatav automaat ekraanile kuvab.

“Kui lisateenustasust ekraanil ei teavitata, ent hiljem on konto väljavõttel näha, et see ikkagi rakendus, peaks klient oma kodupanga poole pöörduma. Pangana kaitseme kindlasti kliendi huve ja hoolitseme selle eest, et teenustasu tagasi maksta,” märkis Ilkevits, ent toonitas, et selline stsenaarium ei rakendu juhul, kui sularahaautomaadi ekraanile kuvatakse teavitus, et tehingu eest küsitakse lisatasu. 

Sularahaautomaadi kasutamise puhul kehtib Ilkevitsi sõnul veel üks tähtis reegel. “Alati tasub sularaha välja võtta selles valuutas, mida sihtkohas kasutatakse. Kui sa lähed Inglismaale, siis võiks sularaha välja võtta naelades, kuna pangad võtavad lisateenustasu ka konverteerimise eest,” märkis ta.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.