"Eesti meedia on olnud alati veidi paremale poole kallutatud, sotsiaalmeedia uhuu-gruppe ei tasu uskuda."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
Tänavu on tulekahjudes hukkunud 23 inimest (0)
01. august 2022
Foto Albert Truuväärt

Päästeameti esialgse statistika järgi on tänavu tulekahjudes hukkunud 23 inimest ehk mullusega võrreldes kahe võrra vähem.

Aasta algas kurvalt, kui jaanuaris nõudsid tuleõnnetused viie inimese elu. Veebruaris oli hukkunuid kaks, kuid märtsis taas palju, koguni kuus. Aprillis oli kaks tulesurma, mais taas kuus, juunis üks ja ka juulis üks.

Harjumaal ja Saaremaal on seitsme kuuga olnud kummaski maakonnas neli tulesurma, Tartumaal ja Ida-Virumaal kolm, Lääne-Virumaal, Järvamaal ja Pärnumaal kaks ning Läänemaal, Raplamaal ja Viljandimaal üks.

Hoonepõlenguid on päästeamet registreerinud tänavu seitsme kuuga 2038. Jaanuaris oli neid 84, veebruaris 81, märtsis 96, aprillis 88, mais 78, juunis 77 ja juulis 78.

Mullu hukkus terve aasta jooksul tulekahjudes 39 inimest, mis on kolm inimest rohkem kui 2020. aastal. Tules hukkus 28 täiskasvanud meest ning 11 naist, selgub päästeameti statistikast. Hukkunu keskmine vanus oli 66 eluaastat. Esialgsetel andmetel olid hukkunutest joobes või joobekahtlusega 59 protsenti, keskmine joove oli 2,5 promilli.

Hukkunutega tuleõnnetuste peamised põhjused olid rikked elektri- ja küttesüsteemides, hooletu suitsetamine, lahtise tule kasutamine ning toidukõrbemine. 2020. aastaga aastaga võrreldes suurenes elektrist alguse saanud tulekahjudes hukkunute arv.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.