"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
video Mõni inimene on elanud 60 aastani, aga pole oma elu jooksul saanud kana katsudagi (0)
02. august 2022

Suvel tekib ikka tahes-tahtmatult tunne, et tahaks linnast välja minna, aga alati ei ole see võimalik. Tallinnas on aga selline paik, kus kohtuvad omavahel linn ja maaelu. Põhjala tehasest, kohvikute keskelt, leiab mõnusa kogukonnaaia, mis poleks miskit uut, kui seal ei elaks kanad. „Need kanad on siin avaliku pinna peal ja neid saab vaatama tulla,“ ütles kanaentusiast Margus Tammemäe, kelle sõnul ei ole vaja kanadele süüa tuua ja vaatama saab neid tulla seni, kuni öösel on vähemalt kümme kraadi sooja.

Nimelt toodi eile taas Põhjalasse viis kana, kes pesitsevad nüüd pealinnas vähemalt suve lõpuni. Siis lähevad nad tagasi maatallu, kus ootab neid sügisel soe laut. Seni on kanad Tallinnas pakkudes seal lemmikloomadena seltsi linnainimestele.

Põhjala tehas pole aga kaugeltki ainus paik kust linnakanu leiab. Tallinnas enda eramaja hoovis suvehooajal kanade pidamine valmistab rõõmu kümnetele kui mitte sadadele siinsetele elanikele, eriti lastega peredele. Aga üks takistus, mis just linnas kanapidajate tegevust piirab, on kukk.

Tammemäe sõnul on kukk üks põnev lind, kes läheb avaliku korra eeskirja järgi sama paragrahvi alla nagu räuskav inimene või joodik. „Niikaua kui ta kedagi ei sega, võib ta lärmata, aga kui ta hakkab muidugi peavalu tekitama, siis ta peaks minema kuskile teise kohta,“ selgitas ta. „Isegi siin Koplis on ka kuked kuskil hoovides. Linnas peetakse kukkesid täpselt nii kaua, kuni kellegi närv saab osta või siis enam ei tooda mune piisava kiirusega peale.“

Põhjala tehases pesitsevad aga vaid kanad. Kes tahab neid kas silitada või siis sülle võtta, siis tasub Instagramist üles otsida nende kanade konto nimega Põhjala saadikud või Põhjala printsessid ja sealt näeb, millal nende peremees on kohal ja milline on üldse Põhjala kanade elu siin linnas.

Tammemäe sõnul on Põhjala tehase kanadele pandud peegel, kus nad ennast imetleda saavad ning lisaks on neil ka vaateratas kanadele tehtud, kust näevad

Mis aga saab nende kanade munadest? Kas võib leida näiteks menüüst mahemunadest tehtud omleti, seda veel praegu ei tea. Kindel on see, et raisku need ei lähe. Põhjalas on leitud rakendust isegi munakoortele, kasutades neid maalimistarvikutena.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.