Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
Peterson: peame kaaluma töötuskindlustusmakse määra tõstmist (0)
02. august 2022
Tervise- ja tööminister Peep Peterson. Foto Scanpix

Tervise- ja tööministri Peep Petersoni sõnul on tal vastse töötukassa nõukogu esimehena esimese teemana arutlusel töötuskindlustusmakse määra tõstmise ettepanek valitsusele. Peep Peterson asus Eesti Töötukassa nõukogu juhtima 2. augustist.

Töötukassa nõukogu koosolekul valiti teisipäeval nõukogu uueks esimeheks tervise- ja tööminister Peep Peterson, nõukogu esimees valitakse rotatsiooni korras üheks aastaks.

Tervise- ja tööministri Peep Petersoni sõnul on tal nõukogu esimehena esimese teemana arutlusel töötuskindlustusmakse määra ettepanek valitsusele. “Õnneks ei ole majanduses hetkel seis kõige halvem, kuid targem on hetkl reserve koguda, selle asemel, et tõsta maksemäära järsult siis, kui kriis on käes,” märkis Peterson.

Petersoni sõnul on majandusnäitajad ja tööturu olukord olnud viimastel aastatel väga kiires muutuses. “Riigi majanduspoliitika peab olema vastutsükliline. Heal ajal tuleb rohkem koguda, et keerulistel aegadel oleks võimalik töötajaid ja tööandjaid aidata. Koroonakriis näitas selgelt kätte, kui oluline on omada reserve. Peab olema kindlus, et riik saab inimesi keerulisematel aegadel aidata. Töötukassa kulud on otseselt seotud Eesti töötajate palkadega, mistõttu peab reserv kasvama palgakasvuga samas tempos, et seniseid puhvreid säilitada. Kindlasti tuleb üle vaadata ka töötukassa teenused ja kulud ning leppida rahandusministeeriumiga kokku mudel, mille vastu oma varusid testime,” selgitas Peterson.

Töötukassa kõrgeim juhtimisorgan on kuueliikmeline nõukogu. Vastavalt töötuskindlustuse seadusele nimetab kaks nõukogu liiget valitsus, Eesti Ametiühingute Keskliit ja Teenistujate Ametiliitude Organisatsioon nimetavad kumbki ühe nõukogu liikme ning Eesti Tööandjate Keskliit nimetab kaks nõukogu liiget.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.