Tasub vaadata, et valitsus liiga ulatuslike riiklike kulutustega hinnatõusule lisahoogu ei anna. Kehtestades seeläbi justkui kogemata täiendavat “inflatsioonimaksu."

Madis Müller, Eesti Panga president
Kloostrimetsa tee ja Randvere tee vaheline jalgtee saab valgustuse (0)
03. august 2022
Foto Pirita LOV

„Valgustuse lisamine Kloostrimetsa tõstab turvatunnet, nii et inimesed saaksid seal meelsamini näiteks koeraga jalutada või sporti teha ka hämaral päevaajal. Tegemist on tundliku ja keskkonnasäästliku LED-valgustusega, mis aitab energiat kokku hoida ja häirib linnaloodust minimaalselt,“ ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Svet.

Neljapäeval, 4. augustil, alustatakse Tallinna Pirita linnaosas Kloostrimetsa tee ja Randvere tee vahelise jalgtee valgustuse paigaldamisega.

Uus valgustus rajatakse kahele sirgele – valgustatud saab pikem sirge Metsakalmistu pool ja lühem sirge Metsavahi tee taga. Kokku paigaldatakse 108 valgustit ja masti. Uus valgustus on planeeritud maastikule sobivalt puitmastidele ja paigaldatakse kraavide servadesse. Uus keskkonnasäästlik LED-valgustus ei tekita ka valgusreostust ja on kaugjuhitav, mis võimaldab valgustust ka öötundideks välja lülitada. Mastide paigalduse käigus ja liinijuhtme monteerimisel pööratakse erilist tähelepanu kraavide ja olemasoleva haljastuse seisukorrale, et seda mitte kahjustada.

Projekt ei näe ette puude ega võsa raiet ning olemasolev elujõuline haljastus säilitatakse täies mahus. Tööde alguse kuupäev valiti koostöös Eesti Ornitoloogiaühinguga, et mitte häirida linnuliikide pesitsemist.

Ehitustööd on plaanis lõpetada tänavu 30. septembriks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.