Venemaa propaganda edu selles seisnebki, et valesid tambitakse järjekindlalt, seal ainult jaburused ongi. Kõige krooniks on aga ütlemine, et Venemaa pole kunagi kellelegi kallale tunginud.

Toomas Alatalu, väliskommentaator
Nõukogude haubitsat teisaldanud ekskavaator pandi öösel põlema (3)
03. august 2022
Foto Scanpix

Teisipäeval Auvere elektrijaamade ja õlitehaste juurest teisaldatud haubitsat vedanud ekskavaator pandi ööl vastu kolmapäeva põlema.

Häirekeskus sai teate põlevast ekskavaatorist öösel kella 2 paiku, misjärel sõitsid päästjad sündmuspaigale masinat kustutama. Päästeamet märkis, et kuriteo põhjuseid nemad ei uuri ning menetlusega jätkab politsei. 

Eesti Energia võttis teisipäeval Auveres elektrijaamade ja õlitehaste juures postamendilt maha punaarmee haubitsa ja toimetas selle Sinimäe sõjamuuseumisse, kirjutas Põhjarannik. Ettevõtte kommunikatsioonijuhi sõnul teavitati plaanidest ka töötajaid.

Pahameelt avaldas energeetikute ametiühingujuht Andrei Zaitsev, öeldes, et suurem osa ametiühingu liikmetest suhtub haubitsa äraviimisesse äärmiselt negatiivselt. Ta viitas, et haubits on paljude jaoks olnud sõjas langenute mälestuspaigaks.

Kommentaarid (3)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

meenutaja
4. aug. 2022 09:21
Haubitsa tüüpi relvad (kivipüssid) võeti kasutusele juba 15. sajandil. Esimesed andmed pärinevad 1410. aastast Grünwaldi lahingust, kus neid kasutas Saksa Ordu. https://et.wikipedia.org/wiki/Haubits
Jüri Eintalu
3. aug. 2022 20:34
Nii et nüüd tuleb ka see ekskavaator toimetada Sinimäe sõjamuuseumisse.
Oda
3. aug. 2022 13:35
Ah, et ametiühingutegelane A. Zaitsev pani kättemaksuks "natsikute" kopale tule otsa. Jaa-ah! Siis peab ju elukutseliste riigialamate poolt jänkule kambaka tegema ja ka ta perekonna alla laskma. Ja ametiühingud on muidugi üks sabotaažnikute pesa. Pole viga, küll need kes on riigi poolt klaarivad ära.