"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Automüüja Hüppeliselt on kasvanud huvi diisel- ja elektriautode vastu (0)
06. august 2022
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Automüüja Topauto teatel on stabiilselt kõrge kütusehind pannud inimesi otsima võimalusi, kuidas ühest punktist teise liikuda väiksemate kuludega kui varem ning seetõttu on hüppeliselt kasvanud huvi diisel- ja elektriautode vastu.

Topauto müügistatistikast selgub, et jaanuarist kuni tänaseni on klientidele loovutatud 48 protsenti rohkem diiselmootoriga autosid võrreldes eelmise aasta sama perioodiga. Elektriajamiga sõidukite müük on samal perioodil kasvanud lausa kolm korda.

“Inimeste huvi soodsamate liikumisviiside vastu on selgelt tõusnud ning huvitava tendentsina on lisaks elektri jõul sõitvatele autodele hakatud rohkem küsima ka diiselmootoriga autosid. Kuigi diislikütuse hind on bensiiniga tanklas sama, kulub seda üldjuhul vähem,” selgitas Topauto müügijuht Janek Eskor pressiteates.

Eskori sõnul küsitakse diiselmootoriga variante enam ka nende mudelite puhul, mida seni on valdavalt bensiinimootoriga müüdud. “Neile, kes sõidavad aastas üle 20 000 kilomeetri, on diislikütuse jõul liikuv auto rahaliselt igal juhul ökonoomsem,” lisas ta.

Elektriautode turg on Eskori kinnitusel samuti tõusuteel ning mida aeg edasi, seda rohkem tuleb müügile erinevaid mudeleid, mille vahel inimesed saavad valida. Eelmisel aastal küsiti elektriautodele pakkumisi neli korda vähem kui sel aastal ning müüdud on elektriautosid tänavu kolm korda rohkem.

Eriti populaarsed on elektriautod tema sõnul just linnas elavate ja pigem lühikesi otsi sõitvate inimeste seas. Sama on hübriidautodega, sest linnas liiguvad need peamiselt elektri jõul.

Elektriauto kasuks mängib ostu sooritades seegi, et esimestel aastatel on hoolduskulud võrreldes bensiini- ja diiselmootoritega autodega soodsamad, mis aitab klientidel otseseid kulusid koheselt kokku hoida. Topauto statistika kohaselt on sel aastal tehtud 40 protsenti kõigist pakkumistest hübriid-, diisel- ja elektrimootoritega autodele, 60 protsenti bensiinimootoriga autodele.

Topauto tegutseb Eesti autoturul 1994. aastast ning müüb Hyundai, Seati, Cupra, Suzuki, Isuzu, Citroëni ja SsangYongi sõidukeid.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.