"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Politseimuuseumi õuel rallisid koerad (0)
06. august 2022
Albert Truuväärt/Pilt on illustratiivne

Laupäeval kell 11 said koerad end politseimuuseumi kuuleka koera päeva raames proovile panna rallikuulekuse koeraspordialal.  

Rallikuulekus on koeraspordiala, mis on kombineeritud agility’st ehk takistustest koosnevast võistlusrajast ja koeratantsust ning kuulekusest. Rallikuulekus sobib kõikidele tõugudele ja segaverelistele, eriti neile omanikele, kellel ei ole piisavalt motivatsiooni õppida tehnilist kuulekust või kui koer ei ole tõu või iseloomu poolest kõige parem pealehakkaja. Erinevalt teistest koeraspordialadest on rallikuulekuse reeglites selgelt kirjas, et osaleda saavad ka puudega inimesed, olenemata sellest, millist abivahendit puudega inimene kasutab. 

Ala nimi on pärit inglisekeelsest sõnast Rally Obedience, sest koeraspordiala on pärit USA-st. Rallikuulekus hakkas populaarsust koguma 2018. aastal, esimesed võistlused korraldati 2019. aastal. Kõige rohkem harrastatakse rallikuulekust Tallinnas, aga ka Tartus, Pärnus, Keilas ja Raplamaal. Rakvere Koeraspordi Klubi alustas rallikuulekuse treeningutega alates 2022. aasta kevadest. 

MTÜ Rakvere Koeraspordi Klubi juht Kristi Murel mörkis, et kokkuvõtvalt saab ala kirjeldada kui jõukohast koeraspordiala kõikidele, kes soovivad lõbusamal moel kuulekust harrastada. “Kuuleka koera päeval osalejad näevad ära, mida rallikuulekus endast kujutab. Iseseisvalt saab üht-teist uurida ja õppida,” lisas Murel.

Rallikuulekusel sai osaleda kuuleka koera päeval Eesti Politseimuuseumis laupäeval kell 11. Toimus koertenäitus ning valitakse kuulekaim koer. Kohale võis tulla oma koeraga ja registreerida end e-posti aadressil katri@svm.ee või telefonil 5229397. Võimalik oli registreerida ka kohapeal vahetult enne üritust.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.