"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Tallinn tähistas linnalooduse oaasid infotahvlitega (0)
06. august 2022
Pealinn

Tallinna kesklinna parkides ning bastionivööndis on varjulisemaid alasid, mis jäetakse niitmata, et hoida ja suurendada linnalooduse liigirikkust ning suuremad neist on tähistatud kolmekeelsete infotahvlitega.

Infotahvlitelt leiab huviline lisaks lühiselgitusele ka QR-koodid, mille kaudu saab lugeda lisainfot oaasidel leiduvate taimede, putukate ja lindude kohta. Sellesama teabe leiavad huvilised ka Kesklinna valitsuse kodulehelt.

Liigirikkuse eest hoolitsevaid alasid on kesklinnas olnud ka varasematel aastatel. Mitmekesine taimestik, puud ja põõsad aitavad kuumalaine ajal niiskust ja jahedust hoida ning temperatuuri alandada, samuti aitab kõrgem taimestik sademeveel paremini pinnasesse imenduda ning varju pakkuvad puud aitavad asfaldi temperatuuri alandada.

Lindudele rikkalikuma toidulaua ja ka väikeimetajatele varjatud pesitsuspaigad tagavaid oaase võib leida näiteks Hirvepargi, Harjumäe ja Lindamäe aiaäärsetelt aladelt, linnamüüri äärest, Toompea nõlvadelt ja Poolamäe servast.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.