"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Elektritõukeratastega sõitjad annavad suvel EMO-le tööd, suveperioodil on abivajajate hulk üle 100 (0)
07. august 2022
Facebook

Pärnu haigla erakorralise meditsiini osakonnas (EMO) on suvisel ajal tavapärasest rohkem patsiente ning kõige enam on kasvanud elektritõukeratastega õnnetusse sattunud patsientide arv.

Pärnu haigla erakorralise meditsiiniabi osakonna juhataja Merike Lepp rääkis, et võrreldes mullusega on ilm olnud mõnevõrra jahedam, mistõttu kuumus lisatööd tänavu arstidele toonud pole. Enam mõjutab EMO-sse pöördujate arvu linnas viibivate turistide arv, kirjutab Pärnu Postimees.

Kuna Pärnu on kuurortlinn, siis turistide arvu suurenedes kasvab tohterdajate tööhulk märgatavalt. Näiteks kui talvisel hooajal on EMO-s vaja teenindada umbes 70–80 patsienti päevas, siis suveperioodil on abivajajate hulk üle 100. “Puhkajad annavad oma osa pöördumistest,” kinnitas Lepp. 

EMO-sse pöördutakse erinevate vaevustega. Kergematest näiteks köha, kõrge vererõhk või väiksemad traumad. Sääraste murede puhul on õige koht tegelikult perearst. Lepp tuletas meelde, et EMO on siiski mõeldud äkiliselt ägenenud haigusjuhtumitele ja erakorralistele patsientidele.

Koroonagi on EMO-s igapäevase töö osa. Viirus on kasvutrendis ja patsiente tuleb juurde. Märgatavalt on aga sagenenud elektriliste tõukeratastega juhtunud õnnetuste järel abi vajavate inimeste pöördumised. See on Lepa kinnitusel just suvine trend. Tööd annavad juunis-juulis-augustis ka muud mootorsõidukid ja jalgrattad.

Tohter pani seetõttu südamele: igasugusel liikumisvahendil sõites peaks korralikult kasutama kaitsevahendeid ja järgima ohutu liikumise põhimõtteid. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.