"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Narva poliitjõud otsustasid: tank teisaldatakse (1)
08. august 2022
Foto Scanpix

Narva linnas koalitsiooni moodustanud fraktsioon Narva Tulevik ja Eesti 200 langetasid pühapäeva õhtul otsuse, mille kohaselt teeb Narva linnavolikogu linnavalitsusele ülesandeks Narva tank ise teisaldada, kirjutab Postimees. 

«Arvestades Eesti Vabariigi otsust viia ära Eesti avalikust ruumist kõik punaarmee monumendid ning meeleavaldusi, mis see otsus on Narvas põhjustanud, teeme otsuse kutsuda esimesel võimalusel kokku Narva linnavolikogu istung, kus võtame vastu otsuse anda Narva linnavalitsusele ülesande demonteerida Narva tank ning viia see ajutiselt ära hoiule suletud ja turvalisse kohta, mis asub Narva linna territooriumil,» seisis Narva koalitsiooni otsuses.
«Kuna antud monumendi vastu on suur ühiskondlik huvi, siis loome Narva linnavolikogu juurde ajutise komisjoni, mis teeb otsused Narva linna valduses olevate kõikide punamonumentide tuleviku osas.»

«Sellise komisjoni loomise pakkusid välja Narva elanikud ning me peame seda õigeks sammuks olukorras, kus peame saama selguse kõikide Narva territooriumil olevate punaarmee ja nõukogude monumentide saatuse osas.»

Eesti 200 Narva piirkonna juhi Denis Larchenko sõnul lähtutakse ettepaneku tegemisel soovist leevendada tanki ümber tekkinud pingeid. «Me peame tegema otsused Narva punamonumentide tuleviku osas ja seda peavad tegema narvakad ise. Me mõistame väga hästi milliseid pingeid on Narva tanki teema ühiskonnas tekitanud ja me ei soovi protsessiga venitada, sest pingeid aina suurenevad.»

Ta lisas, et mitte keegi Narvas ei soovi uue pronksiöö kordumist ja sellele küsimusele leitakse lahendus tihedas koostöös kohalike organisatsioonidega. «Meil on siiras lootus, et ka linnavolikogu opositsioon toetab meie ettepanekut ning me saame selle teemaga töiselt edasi liikuda,» rõhutas Larchenko.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

lääne ees lömitamine
10. aug. 2022 15:49
Ja pealegi on tegemist ühe USA tanki edasiarendusega... https://et.wikipedia.org/wiki/T-34