"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
video Tallinn rahustab liiklust uute teekünnistega (0)
09. august 2022

Teekünnised kannavad endas üllast eesmärki rahustada liiklust ning summutada autoliiklusest tulenevat müra, eriti sisekvartalites. Möödunud kuu jooksul paigaldati üle linna 25 tänavale 28 uut teekünnist. 

Rivi tänava elanik Svetlana ütles, et tema on rahul. Põhjusel, et sõiduauto ei saa siis sõita liiga kiiresti nende maja eest läbi ja see lahendus (teekünnis) sobib maja elanikele väga hästi. Reporteri küsimuse peale, et kas enne siis sõidukid kihutasid, vastas Svetlana, et mõni ikka kihutas.

Selleks, et teekünnis tekiks üldse kuhugi, peavad kohalikud elanikud Tallinna linna poole pöörduma, seejärel transpordiameti spetsialistid vaatavad tänava üle ning koostavad analüüsi. Kindlasti pole teekünnise tekke taga ühe või teise korterühistu kaebus vaid tegu ikkagi probleemkohaga. 

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet ütles, et me vajame turvalisemaid tänavaid, kus inimestel on mugavam olla ja nad ei pea muretsema, et nende laps ilmtingimata auto alla satub. „Elamute piirkondades on 30km/h piirkiirus rakendatud juba aastaid. Nüüd me jõuame lihtsalt ka nendega (30km/h piirangud) sellistele tänavatele, kus osadele inimestele on tegu läbisõidutänavaga, aga paljude teiste jaoks on tegemist sisuliselt nende koduhooviga,“ võttis oma mõtte ja teekünniste põhjendused kokku abilinnapea Svet.

See on ka ülemaailmne trend, et kui soovitakse vähendada avariisid, soovitakse suurendada liikluse sujuvust, tõsta inimeste elu kvaliteeti ja vähendada müra, siis just liikluskiiruste piiramine, on kõige otsesem, mõjusam vahend. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.