"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Trumpi teatel otsib FBI läbi tema valdust Floridas (0)
09. august 2022
Foto Scanpix

USA endine president Donald Trump teatas esmaspäeval meediale, et Föderaalne Juurdlusbüroo (FBI) otsib läbi tema Floridas asuvat Mar-a-Lago valdust.

Juhtunu muud asjaolud on esialgu ebaselged, kuid meedia andmetel Trump ise kohapeal ei viibi. Ekspresident Trumpi kodu kaitseb samal ajal USA Salateenistus (United States Secret Service) ehk läbiotsimiskäsk pidi olema omavahel kooskõlastatud.

“Meie rahva jaoks on käes tumedad ajad, sest minu kaunis kodu Mar-A-Lago Palm Beachis on praegu piiramisrõngas ja hõivatud suure hulga FBI agentide poolt,” ütles Trump oma sotsiaalmeediakanalisse Truth Social tehtud postituses.

“See on prokuratuuri poolt võimu väärkasutamine, justiitssüsteemi relvana kasutamine ja vasakäärmuslastest demokraatide rünnak, kes meeleheitlikult ei taha, et ma 2024. aastal presidendiks kandideeriksin,” lisas Trump.

Uudisteagentuuri AP allikate kohaselt on läbiotsimine seotud vana kahtlustusega, et Trump võis Valgest Majast kaasa võtta salastatud teavet.

FBI ei ole läbiotsimist veel kinnitanud ega öelnud, millega see seotud võib olla. Trump on samas mitmete uurimiste keskmes, mille hulgas USA justiitsministeeriumi juurdlus 6. jaanuari sündmuste osas, kus Trumpi toetajad korraldasid rünnaku Kapitooliumile. Sama asja uurib ka esindajatekoja komitee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.