"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
õudus võhmas Kaht last pussitanud naine mõisteti kümneks aastaks vangi, ta jätkas laste löömist, kui nad lamasid kägaras trepil (0)
11. august 2022
Foto Scanpix

Möödunud aasta 1. märtsil Võhmas kaht last pussitanud Raili Sepale mõisteti Viljandi maakohtus kümneks aastaks vangi, vahendab BNS. Kohus leidis otsuse langetamisel, et Raili Sepa süü kahe inimese suhtes toime pandud tapmiskatses on leidnud täielikult tõendamist. Raili Sepp ründas mullu 1. märtsil Võhma linnas 10-aastast ja 8-aastast last ning lõi neid noaga.

Kannatanutest ühele tekitas Raili Sepp 17 lõike- ja torkehaava ning teisele 15, tekitatud vigastused põhjustasid neile eluohtliku tervisekahjustuse. Kohus leidis, et Raili Sepp ei saanud viia oma kuritegu lõpule temast mittesõltuvatel asjaoludel, kuivõrd trepikojas liikusid kõrvalised isikud.

“Oma käitumises oli Raili Sepp jõhker – ta jätkas kannatanute löömist ka pärast seda, kui kannatanud lamasid kägaras trepil,” tõi kohus otsuse kuulutamisel välja.

Kohus leidis asja arutamisel, et tõendamist ei leidnud Raili Sepa kaitsja väide, et naine pani talle süüks pandud teo toime äkki tekkinud tugeva hingelise erutuse seisundist. Lapsed, keda Raili Sepp ründas, ei olnud tema suhtes provokatiivsed ega olnud teda verbaalselt solvanud.

Kohus rahuldas kannatanute tsiviilhagi ja mõistis Raili Sepalt mittevaralise kahju hüvitisena kummagi alaealise kannatanu kasuks 15 000 eurot. Lisaks tuleb Raili Sepal tasuda riigi tuludesse menetluskuludena 8431,88 ning kannatanute esindaja õigusabi kulud.

Kriminaalasja arutati kinnisel kohtuistungil, kohtukoosseisu kuulusid kohtunik ja kaks rahvakohtunikku.

Raili Sepa karistuse kandmise algusajaks loetakse tema kahtlustatavana kinnipidamise kuupäeva mullu 1. märtsist.

Kohtuotsus ei ole jõustunud. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.