"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Politseipatrull valmistas eakale daamile hommikueinet (2)
11. august 2022
Foto: Põhja prefektuur

Politseitöös tuleb ette kõiksugu olukordi ning isegi kokandusoskused võivad tulla kasuks kellegi aitamisel.

Teisipäeval saime arstilt palve kontrollida, kas eelmisel päeval ravilt lahkunud 75-aastane proua on ikka jõudnud ilusti koju ning kuidas on tema tervis, kirjutas PPA Põhja prefektuur oma Facebooki lehel.  

Kui patrull pensionäri elukohta saabus, selgus, et naine ei ole eelmise päeva õhtust alates midagi söönud. Oodates kiirabi, valmistas politseipatrull toredale daamile hommikueinet. Menüüs oli praetud muna röstitud saiaga ning joogiks soe tee. Kiirabi vaatas naise üle ning tõdes, et tervis on pärast sellist hoolitsust ja tähelepanu igati normis.

Kuigi politseipatrullil oli rõõm prouat aidata, ei jõuta paraku iga üksiku eaka juurde. Seepärast tuletab Põhja prefektuur meelde, et kõik võiks rohkem huvi tunda, kuidas läheb meie eakatel sugulastel ja tuttavatel. Üksikud eakad vajavad tuge ja hoolt, seega märkame ja abistame neid rohkem!

Kommentaarid (2)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

tallinlane
12. aug. 2022 17:57
Koduteenuse mõte on abistada inimest (või peret) toimingutes, mida ta terviseseisundist või tegevusvõimest tulenevalt ei suuda kõrvalabita teha, kuid mis on vajalikud kodus elamiseks. Teenuse alla võib kuuluda kütmine, toiduvalmistamine, eluruumi ja riiete korrastamine, väljaspool eluruumi toiduainete ja majapidamistarvete ostmine ja muu asjaajamine. Koduteenuse alla käib ka inimese abistamine igapäevaste tegevustega. Näiteks tema toetamine söömise, pesemise, riietumise või tualetis käimise juures. Linnaosa sotsiaalhoolekande osakond hindab inimese kõrvalabi vajadused ja seejärel selgub peale teenusesaaja kodu külastamist, milliseid koduteenuseid on vaja osutada. Sõltuvalt inimese majanduslikust olukorrast osutatakse teenuseid tasu eest, osaliselt või täielikult tasuta (otsustab linnaosa sotsiaalhoolekande osakond). https://www.tallinn.ee/et/koduteenus
nüanss
12. aug. 2022 17:03
Arst peab sellisest inimesest teatama omavalitsuse sotsiaalhoolde osakonda, mitte politseisse. h ttps://tartu.ee/et/koduhooldusteenus h ttps://epl.delfi.ee/artikkel/51193983/uksi-elavad-eakad-vajaksid-oma-kodus-uha-enam-abi