"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
videolugu Tallinna Sadam lõpetas Paljassaare sadamas tegevuse, sinna tuleb kohalik avatud sadam kohvikute ja promenaadiga (0)
12. august 2022

Oleme jõudnud veel sammu võrra lähemale sellele, et Paljassaare tööstusalast saaks tulevikus avalik linnaruum, kus suurte kaubalaevade asemel hakkavad seilama jahid, väikelaevad ja isegi ujuvsaunad.

Nimelt on Transpordiamet pika menetlusprotsessi järel vabastanud Tallinna Sadama Paljassaare sadama pidamisest ning andnud selle nüüd üle OÜ Hundipeale, mis kavandab Põhja-Tallinna mereäärsetele aladele Eesti esimest kliimaneutraalset Hundipea linnaosa.

Paljassaare sadamast saakski Hundipea kohalik avatud sadam kohvikute ja promenaadiga. 

“Promenaad on plaanitud 3,8 kilomeetri pikkuseks. Sealne linnakeskkond saab olema merele avatud. Lisaks peame ka silmas seda, kuidas see promenad ühildub Noblessneri ja Bekkeri aladega – et ta Tallinna linna üldplaneeringu ja rohekaartidega kokku läheks,” rääkis OÜ Hundipea tegevjuht Markus Hääl.

Tallinna Sadama jaoks Paljassaare kaubajaama pidamise üleandmine olulisi finantsilisi muutusi ei too, sest juba aastaid ei ole nad seal enda jaoks enam perspektiivi näinud.

“Me saime juba ammu aru, et kaupa käidelda siin linna keskmes ei ole mõistlik. Konsulteerides linnavalitsusega saime aru, et siia tuleb arenduspiirkond. Oleme samm-sammult nüüd müünud oma kinnistuid, ka Kai liini ja nüüd lõplikult väljusime Paljassaare sadamast,” rääkis Tallinna Sadama juht Valdo Kalm.

Kaubaäri käib aga edasi valdavalt läbi Muuga ja Paldiski sadamate. Paljassaare Kaubajaam on aga juba nüüd plaanis muuta järkjärgult inimestele avatuks. 

“Sinna pole Nõukogude ajast keegi niisama lihtsalt saanud. Väike hulk inimesi pääseb sinna täna. Me teeme nii, et saaks varakult tutvuma tulla ja näha, mis seal on täna ja vaadelda arengut oma silmaga,” rääkis Hääl.

Lootus on, et esimesele väikesele lõigule võib juba pääseda lähema poole aasta jooksul. Hundipea linnaku ehitamisega alustatakse järgneva 3 – 5 aasta jooksul. Projekti pikkus on aga 30+ aastat.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.