"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Kõlvart Erakond peab esitlema oma inimesi ja olema ühtne (0)
13. august 2022
Dmitri Povilaitis

Keskerakondlasest Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart rääkis erakonna kongressil, et pole mõtet rääkida sellest, kuidas minna vastu valimistele – tuleb erakonda arendada ning esitleda oma inimesi, kes on ka erakonna tugevuseks.

«Igal korral, kui meil toimub kongress, siis räägime kriisist ja valimistest. Ma räägin meie erakonnast,» alustas Kõlvart oma kõnega. Enne pidasid kõne Jüri Ratas, Jaanus Karilaid ja Tanel Kiik.

«Selleks, et erakond oleks usaldusväärne, siis peame erakonnaga tegelema. Me võime rääkida plaanidest ja projektidest, kuid kui inimesed meid ei toeta, siis sellel ei ole mõtet. Üheks suureks teemaks on erakonna ühtsus,» nentis Tallinna meer.

Ta tõi välja, et kõikidel erakonna aseesimeestel on «õiged nimed»: «Kõik erakonna aseesimehed on õiged mehed, sest neil on õige nimi – K-tähega: Karilaid, Kõlvart, Kiik.» «Erakonna esimees (Jüri Ratas – toim.) tänas meie inimesi, mis on ka õige. Ma tahaksin tänada eelkõige, Jüri Ratas, sind. Ei ole lihtne roll olla erakonna esimees. Ka mina leiaksin sõnu ja argumente, et kriitikat pakkuda,» rääkis Kõlvart.

Ta küsis, et kas keegi kongressi liikmetest saaks aga paremini hakkama kui Jüri Ratas? «Seda me keegi ei tea, võib olla ei saaks. Samamoodi peaminsitrina või erakonna esimehena. See ei tähenda seda, et erakonnal ei ole valikut, erakonnal peab olema alati valik,» vastas Kõlvart. 
«Jaan Tootsi tahan tänada, kes täna ka kandideerib. See ei tohiks pingeid tekitada. See peaks olema pidu, et meil on rohkem võimalusi kohtuda ja arutada, natukene intriigidega tegeleda, aga seda eelkõige erakonna kasuks,» rõhutas Tallinna linnapea. 

Ta lisas kongressil, et Keskerakonna tugevus on inimesed erineva sotsiaalse tausta ja emakeelega. «Me peame seda näitama igapäevaselt. Mul on üks väga konkreetne sõnum – vabandage, ka mina soovin teha reklaami või propagandat – ma tahan toetada meest, kes täna kandideerib juhatuse koosseisu – Mihkel Undrest. Mees Saaremaalt, kes oskab töötada käte kui ka peaga. Ta oskab raha teenida, inimestega suhelda – kes on aus ja konkreetse sõnumiga. Mina, tavaline Lasnamäe poiss, toetan meest Saaremaalt,» rääkis Kõlvart.

Just see võiks tema hinnangul olla erakonna valem ehk peamine sõnum. 

«Tänan ka Edgar Savisaart. See on sama jutt, palju asju oli võib olla tehtud valesti ja õigesti, aga me peame näitama erakonnale ja väljapoole, et meil on ajalooline mälu. Et me oskame aru saada, kust on meie erakond tulnud, sõltumata sellest, milliseid vigu on tehtud. Ajalugu on pikem kui ühest valimistsüklist teiseni,» selgitas Kõlvart. 

Ta rõhutas, et Keskerakonnas on riigimehelik potentsiaal olemas, ent eelkõige peab erakonda tugevdama ja arendama. «Andma rohkem sõnumeid ja potentsiaali igale piirkonnale,» täiendas Kõlvart. 

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.