"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Laupäeval toimus XIII erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu (0)
13. august 2022
hoolekandeteenused.ee

13. augustil kell 14.00 toimus Viljandi Laululaval XIII erivajadusega inimeste laulu- ning tantsupidu „Taaskohtumine“, mis on esimene suur kokkusaamine peale 2019. aastat. Kell 11.00-17.00 olid avatud käsitöölaat, kus pakuti taaskasutatud materjalidest erivajadusega inimeste valmistatud kaupa.

Pidu näeb otseülekandena Sakala veebist alates 14.00 (link).

Laulma ja tantsima koguneb üle tuhande inimese pea sajast asukohast üle Eesti. Kuna eelmisest laulupeost on möödas kolm pikka ja keerulist aastat, on peo teema „Taaskohtumine“. Külalisesinejana astub üles Birgit Sarrap.

AS Hoolekandeteenused juhatuse esimees Liina Lanno sõnul on elanikud olnud väga kurvad, et järgemööda jäi ära kaks laulu- ja tantsupidu. „Oleme tänulikud, et meil on sel aastal võimalus vabas õhus kokku saada, laulda ammu harjutatud laule ning tunda rõõmu kohtumistest sõprade ja tuttavatega, keda ei ole liiga kaua näinud.“

Laulupeo kõrval toimub erivajadusega inimeste valmistatud käsitöö laat ja saab osaleda käsitöö töötubades – valmistada nukku, käepaela ning vahvleid. Töötoad on sobilikud ka lastele. Lisaks ootavad maitsmist Eesti ja muude riikide toidud, käsitööjäätis ning aiasaadused.

Laulupidu on tasuta, peol on viipekeeletõlge.

Programm:

11.00 – 17.00 käsitöö laat ja töötoad

14.00 Rongkäik Pärimusmuusika aida eest

14.20 tule süütamine ning peo avamine. Tervituskõned: sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo ning Viljandi linnapea Madis Timpson

14.30-16.00  laulu- ja tantsupidu

Laulupidu korraldavad Hoolekandeteenused AS ja MTÜ Magus Mõte ning toetavad Eesti Kultuurkapital ja Viljandi linn.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.