"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
JAAGUP KREEM: Gaasi hind on nii kõrge, et mine või pensionisammast välja võtma! (1)
17. august 2022
Jaagup Kreem. Foto: Mats Õun

“Hinnatõusu olen tõepoolest märganud. Peaks ju lausa pime inimene olema, et seda mitte tähele panna. Esimest korda märkasin seda, kui sain talvel uue gaasiarve kätte. Tavapärasest kahesajast eurost oli saanud lausa ligi kaheksasada! See lõi meid küll valusalt. Eriti arvestades, et meelelahutajate jaoks olid toona esinemiskraanid ja teenimisvõimalused kinni keeratud. Mine või teist pensionisammast välja võtma!” kurtis muusik Jaagup Kreem.

Pealinn uuris tuntud inimestelt, kas nad on näiteks suvel välismaal reisides märganud, kuidas Eesti hinnad on juba kõrgemad kui nii mõneski lääneriigis.

“Kui sellise olukorra tingisid koroonapiirangud, siis praegu teeb inimesi murelikuks vähemalt poole võrra kallim ostukorv. Kütus on läinud nii kalliks, et hindu vaadates hakkab valus. Hind on tõusnud teistelgi toodetel. On suur vahe, palju maksid näiteks kanamunad aasta tagasi ja mis nad maksavad praegu,” kirjeldas Kreem.

“Paljudes teistes riikides olid hinnad meiega võrreldes varemgi odavamad. Poest süüa ostes näiteks lõunapoolsel Prantsusmaal või Saksamaal, Itaalias ja Hispaanias. Praegu, kui kõik mujalgi kallineb, teeb aga nõutuks meie energiafirmade hõiskamine suurtest kasumitest. Samal ajal energiahinnad aina tõusevad. Näib tarbija suhtes ebaõiglane.”

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Arvamus
17. aug. 2022 09:54
Õnneks pole enam palju kannatada jäänud. Vene vägi Ukrainas on juba täielikult purustatud ja olukord peaks kohe-kohe laabuma lähima kuu või kahega kus Ukraina on lubanud nende kontrolli alla läinud Vene gaasimaardlatest meile tänutäheks ulatusliku relvaabi eest tasuta gaasi tarnida vähemat lähimad 50 aastat!