"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Konkurentsiamet analüüsib kõrgete elektribörsi hindade põhjuseid (0)
17. august 2022
Foto: Scanpix

Seoses elektrihinna rekordilise kasvuga viimastel päevadel otsustas konkurentsiamet põhjalikumalt analüüsida selle põhjuseid, vahendab BNS.

Kolmapäevane keskmine elektrihind Eesti hinnapiirkonnas on 682,05 eurot megavatt-tunni kohta ja kella 18-st 19-ni 4000 eurot megavatt-tunni kohta. Elektrihind on väga kõrge ka Lätis ja Leedus, 823,98 eurot, ning tõuseb üheks tunniks samuti 4000 euroni, teatas amet. 

Analüüsi protsessis teeb konkurentsiamet koostööd Läti ja Leedu ametiasutustega, et tuvastada hinnatõusu põhjused. Analüüsi tulemused selguvad esialgse plaani kuu jooksul. 

Nord Pooli Eesti, Läti ja Leedu turu esindaja Ingrid Aruse sõnul on kolmapäevase rekordilise elektrihinna peamised põhjused tootmisüksuste remondid ja vähene tuuleenergia, samuti madal veetase Lätis, mistõttu on ka hüdroenergia pakkumised turul vähenenud.

Enefit Poweri juhatuse esimehe Andres Vainola sõnul on hinna taga aga Balti riikides asuvad gaasielektrijaamad, koguvõimsusega 2000 megavatti, kes ei ole mingil põhjusel oma pakkumisi turule teinud.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.