"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
PIIA AUSMAN: Astmeline käibemaks muudaks elutähtsad kaubad taskukohasemaks (0)
17. august 2022
Piia Ausman. Foto: Mats Õun

“Selgelt on tõusnud kütuse hind. Kerkiv energiahind ei jäta muidugi ka teistele toodetele mõju avaldamata,” nentis Haus Galerii looja Piia Ausman. Pealinn uuris tuntud inimestelt, kas nad on näiteks suvel välismaal reisides märganud, kuidas Eesti hinnad on juba kõrgemad kui nii mõneski lääneriigis.

“Minu reisid välisriikidesse on viimasel ajal olnud valdavalt tööalased, seega suuremaid sisseoste pole eriti jõudnud teha. Kui aga tootmises tooraine tõuseb, näib kaupade ja teenuste jätkuv hinnatõus paratamatu,” lisas Ausman.

“Meil on keeruline olukord! Kerkivate hindade ohjeldamine siiski päris võimatu olla ei tohiks. Mõistlik oleks paljude teiste riikide eeskujul kasutada astmelist käibemaksu. Kui käibemaksu diferentseerida, muutuksid elutähtsad kaubad tarbijale taskukohasemaks.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.