"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
SIRJE POTISEPP: Eestis elab lubamatult suur hulk inimesi vaesuses või selle piiril (0)
17. august 2022
Toiduliidu juht Sirje Potisepp. Foto: Scanpix

“Hinnatõusu võib märgata kõikjal Euroopas ja üldse üle maailma. Meie tarbijate rahakotti lööb tõus kõige valusamalt sellepärast, et keskmised palgad pole võrreldavad vanade ja rikkamate Euroopa Liidu riikidega. Elab ju Eestis lubamatult suur hulk inimesi vaesuses või selle piiril,” tõdes Toiduainetööstuse liidu juhataja Sirje Potisepp. Pealinn uuris tuntud inimestelt, kas nad on näiteks suvel välismaal reisides märganud, kuidas Eesti hinnad on juba kõrgemad kui nii mõneski lääneriigis.

“Toidukaupade hinnatõusu kütavad üles kallinenud tootmissisendid. Gaasile alternatiive leida ja sellest täielikult loobuda on väga raske. Toidutööstus on üks suuremaid gaasitarbimise sektoreid. Toorpiima ja teravilja hinnad on aastatagusega võrreldes tõusnud kordi. Toiduhinnad tõusevad tootjatest sõltumata,” märkis Potisepp.

“Me ei tea veel, kui palju uut teraviljasaaki maailmas jagub. Kui midagi on vähe, siis hind ju automaatselt tõuseb. Praegu hoiavad võistlevad kaubandusketid veel hindu kunstlikult all. Teisalt hakkab tarbija ostujõud vastu tulema – toidukaupu ostetakse juba praegu vähem. Tarbija peab vägagi kalkuleerima, mida ja kui palju osta.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.