"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Juulis oli inflatsioon EL-i riikidest jätkuvalt kiireim Baltimaades (0)
18. august 2022
Foto Pixabay

Juulis kiirenes Eurostati täpsustatud andmetel aastainflatsioon Eestis 23,2 protsendini, Lätis 21,5 protsendini ja Leedus 20,9 protsendini, mis olid sarnaselt mai ja juuniga Euroopa Liidu (EL) kõrgeimad inflatsioonimäärad. 

Euroala keskmine aastainflatsioon kiirenes juuni 8,6 protsendilt juulis 8,9 protsendini, aasta varem juulis oli näitaja 2,2 protsenti. EL-is kiirenes näitaja kuuga 9,6 protsendilt 9,8 protsendini, olles aasta varem olnud 2,5 protsenti, teatas Eurostat. Eestis oli 2021. aasta juunis inflatsioonimäär 4,9 protsenti. 

Euroala liikmesriikidel, kelle kohta on Eurostatil andmed, oli inflatsioon madalaim Maltal ja Prantsusmaal, 6,8 protsenti, järgnes 8 protsendiga Soome. 

Juuniga võrreldes aeglustus inflatsioon kuues iikmesriigis, püsis samal tasemel kolmes ja kiirenes 18 riigis.

Inflatsiooni kiirenemisesse euroalal panustasid eelmisel kuul enim, 4,02 protsendipunktiga, energiahinnad. Sellele järgnesid 2,08 punktiga toidu-, joogi- ja tubakakaubad, 1,6 punktiga teenused ning 1,16 punktiga tööstuskaubad.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.