"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Mupo ja Päästeamet aitasid luigepojad vabadusse (0)
18. august 2022
Foto: MUPO

Munitsipaalpolitsei patrull sai kolmapäeval veidi enne keskpäeva väljakutse Vana-Tartu mnt-le, kus luigepere – ema-isa ja 2 poega – ei saanud liikluse tõttu üle tee minna.  Kohale jõudes leidis patrull eest päästjad, kes olid samuti mitu murelikku kõnet luikede kohta saanud. Mupo sulges liiklusele ühe teeotsa ja pääste teise ning luiged said kenasti oma pojad turvalistesse vetesse toimetada.

„Väga targalt käitusid, ei mingit paanikat, väärikalt vaatlesid meie tegevust ja ootasid ära, kuni tee oli suletud“ oli vaneminspektor Marko Veeroja üllatunud.“Nagu oleks igaaastane teekond ja teadmine, et neile appi tullakse. Kogu kohapealne päästeoperatsioon kestis vaid mõned minutid.

Mupo korrapidajate sõnul ongi tegemist kohaga, kus igal aastal luikedel abiks käiakse. Samas meenutas pikalt abitelefonil töötanud korrapidaja Merike ühte varasemat aastat, mil liiga mitme ja agara abistaja tõttu linnud paanikasse sattusid ning üliagarate abistajate eest raudteele põgenedes hukkusid. Kaks poega küll päästeti, aga vanemateta lindude saatus on üldjuhul karm. Seetõttu tuleb luikede ja partide päästmisel omada varasemat kogemust, et ema-isalindu mitte ära hirmutada.

„Kui vanemad ära lendavad, siis nad enam tagasi ei pöördu ning pojad jäävad kajakate või kasside meelevalda,“ nentis Merike.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.