"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
21. august Mustpeade Maja avab uksed kammermuusika festivalile (0)
18. august 2022

21.-28. augustini toimuva XVIII Tallinna Kammermuusika Festivali teemaks on „Helimaagia” ning kaheksal järjestikusel õhtul saab nautida kõrgetasemelist muusikat kokku ligi kolmekümne Eesti muusiku ja välisartisti esituses. Festivali korraldab Muusikute fond PLMF, kunstiline juht on viiuldaja Maano Männi, resideeruv helilooja Galina Grigorjeva ning Tallinna linna ametlik esindaja abilinnapea Vadim Belobrovtsev.

Augustikuu viimasel nädalal avanevad taaskord Tallinna vanalinna saalide uksed, et lasta kõlada tipptasemel kammermuusikal ning jagada seda vaimustava publikuga.

“Enne muusikute fondi suursündmust on südames väike erutus, kas kõik on korras, kas muusikud tunnevad end hästi, kas publik on saanud teada meie suursündmusest?“, räägib Muusikute fondi PLMF juht Pille Lill. “Veel veidi pingutamist ja festival võib alata“.

Programm:

Festivali pidulikul avakontsert toimub 21. august kell 19 Mustpeade Majas, kus avaneb kuulajatele nii impressionismiajastu suurkujude Maurice Raveli ja Claude Debussy kui ka Eesti-Ukraina helilooja Galina Grigorjeva kõlamaailm.

Lavale astuvad harfist Lily-Marlene Puusepp (Soome), flöödimängija Heili Rosin-Leivategija, klarnetist Soo-Young Lee (Lõuna-Korea), viiuldajad Triin Ruubel-Lilleberg ja Maano Männi, vioolamängijad Andres Kaljuste ja Johanna Vahermägi, tšellist Indrek Leivategija, pianist Maksim Štšura ning metsosopran Tuuri Dede. Lauljatar kuulub maailma ühe edukama soprani Barbara Hannigani mentorlusprogrammi Equilibrium Young Artists ning tema esituses tuleb ettekandele Debussy kuulus laulutsükkel „Ariettes oubliées“ („Unustatud viisid“).

22. augustil kell 19 kontserdil „CÉSAR FRANCK – 100% PURE ADRENALINE!” Mustpeade Maja Valges saalis tõuseb suure helilooja 200. sünniaastapäeva puhul parnassile romantiline muusika. Esitajateks viiuldajad Triin Ruubel-Lilleberg, Kaija Lukas ja Maano Männi, vioolal Andres Kaljuste, tšellol Theodor Sink, pianistid Maksim Štšura ja Henri Sigfridsson (Soome) ning kitarrist Kirill Ogorodnikov.

23. august kell 19 saab samas kontserdipaigas kontserdil “Festivali salong” klaasikese kihiseva saatel nautida hea muusikaga vürtsitatud atmosfääri.

24. august kell 21 Rootsi-Mihkli kirikus toimuv küünlavalguskontsert „Meditatsioon” mõjub rahustava kontrastina „Helimaagia” meeleoludele.

25. august kell 19 toimub Mustpeade maja Valges saalis “Aegade lõpust” kontsert. Messiaeni sõjavangilaagris kirjutatud meistriteose sisekaemusesse toob helgust Ukraina suurkuju Silvestrovi helide maailm.

26. august kell 19 saab Mustapeade maja Valges saalis kuulda vaimukaid ja teravmeelseid teosed eri rahvusest muusikute esituses.

Veel enne lõppkontserti toimub 27. augustil kell 15 perekontsert, kus on suurepärane võimalus tutvuda muusikamaailmaga kaasahaaravas programmis.

Festivali galakontserdil Jaani kirikus, 28. augustil kell 19 esinevad tereminil Grégoire Blanc Prantsusmaalt ja viiulil Hans Christian Aavik Festivali Kammerorkestri saatel. Traditsiooniliselt antakse kontserdil üle PLMF preemia “Noor muusik 2022”.

Festivali kodulehekülg ja programm: www.tallinnkammerfest.ee.

Piletid (10-20€) on müügil Piletilevis ja tund enne algust kohapeal. Festivali toetavad Kultuuriministeerium, Eesti Kultuurkapital, Tallinna Kultuuriamet, Austria Suursaatkond, Saksamaa Liitvabariigi Suursaatkond, Piletilevi, Metaprint, Selver jt.

Muusikute Fond PLMF loodi 2003. aastal missiooniga toetada klassikalise muusika talente ning on siiani ainus mittetulunduslik ühing, mis on abiks järjepidevalt mitmete Eesti annete käekäigule, pakkudes neile esinemisvõimalusi erinevate riikide kontsertlavadel, täiendõpet nii eesti kui maailma tipp-pedagoogide juhendamisel jpm

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.