"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Põhukabeli tiim kutsub sel nädalavahetusel kõiki Putukaväilale koos ehitama! (0)
18. august 2022

Putukaväila „Kohasumina“ installatsioonikonkursi üks võitjatest Põhukabel – kogukonna paviljon, mis tõstab esile looduslikke ehitusviise, ühistegevusi ja looduses aja veetmist – ootab kõiki huvilisi sel nädalavahetusel ehitustöödele käsi külge panema.

Üks Põhukabeli eesmärkidest on eksponeerida põhu potentsiaali ehitusmaterjalina. Selleks toimub põhupakkide paigaldamine kogukonda kaasava töötoana, pakkudes inimestele võimalust ruumiloomes osaleda.

Põhukabeli paviljon pakub võimalust põigata Putukaväila trassist kõrvale, et pidada piknikku, puhkepausi või teha kogukondlikke üritusi. Paviljoni asub Putukaväilal Mustjõe asumis, Halla 30 krundi vastas.

Põhuehituse töötuba toimub 20.-21. augustil. Seal tutvustatakse loodusehituse põhimõtteid ja saab ka ise põhuehituses käed külge panna. Koolitaja on loodusehituse spetsialist Sven Aluste. Töötuba on osalejatele tasuta. Palume osalejatel registreerida SIIN.

Ürituse täpsem info ja ajakava on leitav Facebookist. Rohkem infot Põhukabeli projekti kohta: https://www.putukavail.ee/pohukabel 

Kevadel toimunud installatsioonivõistlusega „Kohasumin“ otsis Tallinn Putukaväila lõigule Paldiski maanteest Hiiuni kunstiprojekte, et muuta Putukaväila üksluisemad osad vaheldusrikkamaks ning edasi kanda Putukaväila üldist ideed elurikkusest, keskkonnahoiust ja kogukonna kaasatusest. Võidutööd installatsioonid „Põhukabel“, „Roo“ ja „Akadeemia tee liikidevaheline ristmik“ kerkivad Haabersti, Mustamäe ja Nõmme linnaosadesse ja need ehitatakse valmis septembri alguseks.

 „Putukaväil ja tegelikult kogu Tallinna linnaruum saab tänu nendele installatsioonidele rikkamaks. Loodame, et need jäävad üles pikemaks ajaks ja teenivad oma eesmärki olla kogukonda ühendavad, keskkonnasäästlikud ning linna ja looduse kooseksisteerimist rõhutavad peatuspaigad ligi 14-kilomeetrisel Putukaväilal,“ lausus „Kohasumina“ žürii esimees Tallinna abilinnapea Vladimir Svet, lisades, et edaspidi soovib linn aktiivsemalt lisada kunsti ka teistele Tallinna haljasaladele.

Kõikide Kohasumina installatsioonide avamine on 3. septembril 2022 Putukaväila B.Green välisprojekti lõpuürituse raames. 2.-3. septembril ootame kõiki huvilisi Putukaväilale erinevatele aruteludele, ekskursioonidele ja töötubadesse! Lisainfo lähiajal http://www.putukavail.ee.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.