"“Maksuküüru kaotamine ja rikastele raha juurde andmine tähendab, et veel rohkem asju jääb riigis tegemata."

Heido Vitsur, majandusteadlane
Tallinna Botaanikaaias esitletakse sel nädalal sadu tomatisorte (0)
18. august 2022

“Tomatite maitsespekter võib olla magusast hapuni, erineva vürtsikusega. Ühevärviliste tomatite kõrval on mitmevärvilisi triibu- või laigumustrilisi, punaste ja oranžide kõrval kollaseid, roosasid ja tumevioletseid, peaaegu musti või valgeid. Ka Eestis on aretatud arvukalt maitsvate viljadega tomatisorte,” selgitas Tomatipeo kuraator ja Tallinna Botaanikaaia metoodik Tiia Jaanus.

Vaata galeriid (17)

19.-21. augustini kell 11.00-19.00 peetakse Tallinna Botaanikaaias populaarset Tomatipidu, kus esitletakse sadu tomati- ja paprikasorte.

Jaanuse sõnul on maailmas aretatud ligi kümme tuhat sorti tomateid, mille viljad on väga erinevate maitsete ning kuju ja suurusega. Tallinna Botaanikaaias näeb sama värvikirevat väljapanekut ning väljas on ligi 300 tomatisorti.

Näitusel eksponeeritavad tomatid ja paprikad pärinevad Lätist Valdis Pūliņši ja Tatjana Nagle ning Tallinna Botaanikaaia kollektsioonidest. Lisaks saab näha valikut varastest viinamarjasortidest Saare-Tõrvaaugu aiandist. Kohapeal on võimalik osta tomatiseemneid Läti kollektsioonidest. Saare-Tõrvaaugu aiand müüb viinamarju ja viinapuude istikuid kasvuhoones kasvatamiseks.

Ekskursioonid toimuvad Meelte Aias, loeng Palmimaja õppeklassis ning näitus Palmimaja konverentsisaalis. Osalemine näitusel ja üritustel tavapärase sissepääsutasu eest.

Tallinna Botaanikaaed on avatud iga päev kell 10.00-19.00. Botaanikaaia tavapilet suvehooajal on 6 eurot, sooduspilet 3 eurot.

Tomatipeo päevakava:

20. august

12.00 Loeng “Kompakttomatite aretuslugu ja kasvatamine” (Harri Poom Saare-Tõrvaaugu aiandist)

12.00 Ekskursioon Meelte Aias vene keeles (Maria Strukova)

13.00 Ekskursioon Meelte Aias eesti keeles (Tiia Jaanus)

21. august

12.00 Ekskursioon Meelte Aias vene keeles (Maria Strukova)

13.00 Ekskursioon Meelte Aias eesti keeles (Tiia Jaanus)

Registreerumine loengusse ja ekskursioonidele aadressil https://bit.ly/Tomatipidu2022

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.