"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Merepäevad meelitavad lapsi maskottide karnevali ja palju muuga (0)
19. august 2022

Tallinna Merepäevadel leidub lastele mõeldud põnevaid tegevusi kõikides osalevates sadamates, kuid Lennusadama programm maskottide karnevaliga, ringi luusivate mereröövlite ja põnevate etendustega mõjub väikestele külalistele ilmselt kõige meelitavamalt.

“Merepäevade puhul on toimumas hulganisti toredaid tegevusi, millest leiavad palju rõõmu just väiksemad festivalikülalised. Näiteks Lennusadamas on meil iga päev liikvel pehmed ja suured maskotid, kes laupäeval, 27. augustil kell 13 suurele maskottide karnevalile kogunevad ning kõiki lapsi külla ootavad,” rääkis Lennusadamas lastele mõeldud tegevuste eest vastutav Riina Paavo.

“Kõik lapsed on oodatud kostümeerituna, et koos maskottidega vahval moel aega veeta ning laulda ja tantsida. Väiksed Batmanid, Elsad ja Harry Potterid on väga teretulnud pidutsema,” lisas ta.

Kui näiteks mõnel laulukooril või jalgpalliklubil on olemas oma maskott, kes tahaks ka Lennusadama karnevalil osaleda, siis tuleks kõigepealt võtta ühendust korraldajatega.

Lennusadamas võib Merepäevade ajal näha ringi liikumas ka sõbralikke mereröövleid, vaadata mustkunstietendust ja maskottide osavõtul toimub ka lastejooks, milles osalejaid ootab finišis jäätis.

Lastega peredele on palju pakkuda ka teistes Merepäevade sadamates. Noblessneri jahisadamas on avatud PROTO avastustehase väikeste leiutajate ala. Vanasadama Kruiisialal toimuvad põnevad lasteetendused ning Haven Kakumäel kutustakse väikseid festivalikülalisi mullitamisakadeemiasse ja kaasa elama laste teadusshow’le.

“Tallinna Merepäevad ei ole mitte ainult merepidu, vaid ka perepidu. Seetõttu oleme kava koostades kõvasti vaeva näinud, et lastel mitte üheski sadamas igav ei hakkaks. Samuti tasub rõhutada, et väga suur osa lastele mõeldud tegevustest on osalejatele tasuta,” ütles Tallinna Merepäevade korraldusmeeskonna juht Kristjan Saar.

Eesti kui mereriik

“Me oleme mereriik, me oleme mererahvas ja merepäevad on üliolulised selleks, et inimesed sellest aru saaksid aru. Tihtipeale see kipub ununema kahjuks. Lõbusõidud merel, see võib kõlada nagu vähetähtis asi, aga merepäevad on just selline koht, kus linnarahvas saab tulla, saab merele minna, saab tunda, mis asi on see meri,” rääkis meremees Herkki Haldre.

Paadisõidud Tallinna lahel, tasuta kontserdid ja mereelu melu- juba järgmisel nädalal saab kõigest sellest osa, sest Eesti suurim merepidu, Tallinna Merepäevad tuleb taas.

25.- 28. augustini täituvad Vanasadama kruiisiala, Lennusadam, Noblessneri jahisadam ja Haven Kakumäe rikkaliku ja meeleoluka kultuuriprogrammiga. Kes muidu pole leidnud põhjust merele minna, sellel avaneb merepäevade ajal selleks suurepärane võimalus. 

Merepäevadega alustamist tõukas omal ajal tagant suur soov Tallinn merele avada. Aastatega on suur töö ära tehtud ning Tallinn on end üha enam merelinnana taas avastanud.

“Mingis mõttes on see aasta sümboolne, me saame esimest korda peaaegu katkestusteta liikuda Noblessnerist Lennusadamasse, sealt edasi Patarei äärest läbi Kalaranna peaaegu Vanasadamani, kus on sellel aastal hoopis teistmoodi üles ehitatud merepäevade lava,” rääkis Tallinna abilinnapea Kaarel Oja.

Sadamate vahel sõidab Meretakso,

Külalislaevadest on merepäevade ajal Tallinnas  näiteks Poola lipu all sõitev purjelaev Baltic Beauty ja  Soome purjelaev Alexandra. Eesti purjelaevadest aga  Hiiu Ingel, Moonland ja Lisette.

Traditsiooniliselt sõidab sadamate vahel Meretakso, mis on üks merepäevade populaarseimaid atraktsioone. Merepäevadega alustamist tõukas omal ajal tagant suur soov Tallinn merele avada. Aastatega on suur töö ära tehtud ning Tallinn on end üha enam merelinnana taas avastanud.

“Meretaksol on täiesti vaba graafik, kui kaater saab täis, siis sõidab kaater ära. Seal on pilet viis eurot. Enamik lahesõitudega on samamoodi, nad sõidavad vaba graafikuga,” täpsustas Tallinna Merepäevade korraldusmeeskonna juht Kristjan Saar.

Tallinna Merepäevad toimuvad sel aastal 25.–28. augustini Vanasadama kruiisialal, Lennusadamas, Noblessneri jahisadamas ja Haven Kakumäe jahisadamas.

Nelja päeva vältel astuvad erinevates sadamates ülesse ka armastatud eesti bändid ja artistid , teiste seas näiteks Ivo Linna, Tanel Padar, Stefan, Vennaskond ja Mahavok. Täpne merepäevade kava on üleval tallinnamerepaevad.ee kodulehel.

Tallinna Merepäevade detailse programmi leiate Tallinna Merepäevade kodulehelt!

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.