"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
video Tallinn tähistab taasiseseisvumispäeva tasuta kontsertidega (0)
19. august 2022

20. augustil möödub 31 aastat Eesti Vabariigi taasiseseisvumisest ja sel puhul toimub üle Tallinna mitmeid tasuta kontserte ja perepäevi.

Laupäeval, 20. augustil kell 12 toimub Nõmme turul isamaaliste laulude kontsert, mida esitavad Ivo Linna ja Antti Kammiste. Laupäeval kell 14 korraldab Nõmme Linnaosa Valitsus Nõmme Maja hoovis Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeva kontserdi, kus meeleolu loob ansambel Curly Strings. 

Traditsiooniliselt tähistatakse Tallinna linna poolt 20. augustil taasiseseisvumispäeva Harjumäel, 20. augusti väljakul kell 13 algava piduliku kontserdiga. Solistidena astuvad üles Birgit Sarrap ja Uku Suviste koos Tallinna Politseiorkestriga dirigent Riivo Jõgi juhtimisel. Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski tervitab kohaletulnuid piduliku kõnega.

Tallinna teletornis leiab laupäeval kell 12–18 aset 20. augusti perepäev ja Stefani kontsert. Tallinna Teletorn, Kaitseliidu Tallinna maleva Toompea malevkond ja Pirita linnaosavalitsus ootavad Teletorni õuele kõiki, keda huvitavad Eesti iseseisvuse taastamise sündmused ning riigi ja kodu kaitsmisega seonduv. Avatud on lasketiirud, relvamuuseum, ronimissein, tasakaalulint, güroskoop, kiiking, batuudid, varjevõrkude punumise töötuba ja jalgpalli märklaud. Stefani kontsert algab kell 17.

20. augustil kell 16 algab Kalevi Keskstaadionil ühiskontsert Vaba Rahva Laul, mis toimub esmakordselt Tallinnas. Esinevad üle-eestiline ühendkoor ning solistid Ott Lepland, Alika Milova, Marko Matvere, Koit Toome, Getter Jaani, Boris Lehtlaan, Merit ja Märten Männiste. Peadirigent on Lauri Breede ja lauljaid saadab Urmas Lattikase bänd, pidu juhib Veikko Täär. Kavas on ilusad eestikeelsed ja isamaalised laulud.

Lasnamäel Pae järvel toimub 20. augusti õhtul kell 20 laulvate purskkaevude etendus, mis esitab taasiseseisvumispäeva puhul muusikalises ja visuaalses pildis kodumaist muusikat. Kaunist valgusmängu saab jälgida suurelt territooriumilt.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.