"Kohalik ajakirjandus peab toimima kui demokraatia tugisammas – pakkuma kohalikele elanikele põhjalikku ülevaadet valitsuskorraldusest ja majandusvõimu toimetamisest, et nad saaks kodanikena valimistel informeeritud otsuseid teha."

Indrek Ibrus, meediaprofessor
suur galerii KopliFestil kõlas esimest korda Kodulaul ukraina keeles (0)
21. august 2022
Aleksandr Guzhov

Pühapäeval, 21. augustil Kopli kasepargis toimuval KopliFestil kõlas esimest korda Olav Ehala ja Juhan Viidingu Kodulaul ukraina keeles.

Vaata galeriid (282)

Kodulaulu, mida saatis KopliFestil klaveril Olav Ehala, aitasid ukraina keelde tõlkida Põhja-Tallinnas elavad sõjapõgenikud.

“Olav Ehala viisile ja Juhan Viidingu sõnadele loodud Kodulaul ütleb, et kodu on imeline, tavaline paik. Olles tõlkinud selle laulu ukraina keelde, mõtleme me nii neile, kes on pidanud vastu tahtmist oma imelise ja tavalise paiga maha jätma kui ka neile, kellel seda paika enam sel kujul ei olegi, sest see on hävitatud. Loodan, et Kodulaul suudab paljudele kodutunnet igatsevatele sõjapõgenikele tekitada sooja ja koduse tunde,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap.

Selleaastane KopliFest on pühendatud filmimuusikale ja toob publikuni Ott Leplandi politseiorkestri saatel ning Lauri Liivi ühes Olav Ehalaga. Lavale astuvad ka Helin-Mari Arder, Jaan Jaanson ja Ara Yaralyan ning Anna Curly Swing Band. Laupäeval, 20. augustil tähistame Eesti taasiseseisvumise 31. aastapäeva, seega saab KopliFesti laval kuulda ka isamaalist muusikat.

KopliFest avatakse Kopli kasepargis keskpäeval, kell 12 meelelahutusliku slackline vaatemänguga, mis on inspireeritud Charlie Chaplinist – artistid esitavad õõtsuval köiel head tasakaalu nõudvaid trikke. Festival jätkub mitmekülgse muusikalise programmiga, arendavate töötubade, ekskursioonide ja rikkalike maitsetega. Kell 12-17 on ekskursioonideks avatud ka Kopli trammidepoo, kus saab trammiga läbi pesula sõita.

Kopli kasepargi noorteala pakub põnevaid tegevusi ekstreemspordi harrastajatele, külla tuleb MUPO ja Politsei-ja Piirivalveamet. Lapsi rõõmustab koeratüdruk Lotte. Kohal on ka Põhja-Tallinna Noortekeskus, kes korraldab kleepsude töötoa, kutsub mängima lauamänge ja tegema hennamaalinguid.

Kopli kasepark, mis on KopliFesti võõrustanud ka varasemalt, sai mullu toimunud rekonstrueerimistööde käigus juurde rohkelt vaba aja veetmise võimalusi, pakkudes rõõmu nii lastele, spordisõpradele kui ka lemmiklooma omanikele. Uuendustööde käigus säilitati suurel määral ka kasepargi algupärane ilme.

Korraldajad paluvad festivalile tulla jalgsi, kergliiklustranspordi või ühistranspordiga. KopliFestile Kopli kasepargis (Kopli 106) viivad trammid nr 1 ja 2, buss nr 72 (peatus Marati) ja buss nr 73 (peatus Kopli liinid).

KopliFesti kava on leitav Facebookis: https://fb.me/e/3w873KvwV

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.