"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
video Loomaaia staažikaim töötaja: oma esimese tööna pidin merekilpkonna valvama (0)
25. august 2022

Loomaaia staažikaim töötaja Anne Saluneem on loomaias töötanud 58 aastat. Saluneem toitis loomaaia jääkarusid Friidat ja Rasputinit ning tõdes, et reeglina nad inimeste ees loomi toita ei soovi. „Me ei ole huvitatud sellest, et inimesed hakkavad igasugu asju loomade koju loopima,“ rääkis ta. „Jääkarud on loomad, kes tavaliselt vees oma toitu ei söö. Nad võtavad toidu veest välja, tulevad kuivale ja alles siis söövad.“

Neljapäeval 25. augustil tähistas Tallinna loomaaed oma 83. sünnipäeva loodushariduspäevaga. Suure tähtpäeva puhul toimusid loomaaias mitmed üritused ja ekskursioonid ning kõikidele kuni 19-aastastele lastele oli tagatud tasuta sissepääs. Kus ikkagi on metslooma koht, kas loomaaias või vabas looduses?

Audentese erakooli 5. klassi õpilane Ruben Rannamets ütles, et loomaaias on loomadel parem kui vabas looduses. „Tänapäeval on väga palju jahimehi, kes jahivad loomi ja seetõttu on paljud loomad on väljasuremisohus,“ märkis ta.

Audentese erakooli 5. klassi õpilane Georg-Markus Ormus lisas, et loomadel loomaias ruumipuudust ei ole. „Praegu ehitatakse tiigrile uut kodu, et tal oleks parem elada ja suurem pind,“ sõnas ta. „Minu arvates ei ole loomad stressis ja tundub, et neile ikka meeldib siin.“

Tallinna abilinnapea Vladimir Svet õnnitles pidupäeva puhul loomaaia töötajaid ja meeskonda. „Kutsun loomaaeda ka neid tallinlasi ja teisi külalisi, kes pole siin ammu käinud, sest see pidevalt areneb ja täieneb uute põnevate objektidega,“ lausus ta. „Näiteks järgmisel aastal valmivad pilvemets ja tiigriorg, mis kindlasti pakuvad rõõmu nii külalistele kui ka neljajalgsetele loomaaia elanikele.“

Loomaed oli sünnipäeval tavapärasest kauem avatud. Pidupäeva lõpetasid nahkhiire loeng ja ööretk.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.