"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Rahandusministeerium ei toetanud Keskerakonna algatatud kütusteaktsiisi langetamist miinimummäärale (1)
25. august 2022
Foto: Scanpix

Valitsus otsustas rahandusministeeriumi ettepanekul mitte toetada riigikogu Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõud langetada pliivaba bensiini ja diislikütuse aktsiisimäärad Euroopa Liidu miinimummääradele, vahendab BNS.

Lisaks soovisid eelnõu algatajad langetada eriotstarbelise diislikütuse, kerge kütteõli, raske kütteõli ja põlevkivikütteõli aktsiisimäärasid, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo. 

Ministeerium soovitas eelnõud mitte toetada, kuna leiab, et elektri- ja kütuseaktsiiside ning eriotstarbelise diislikütuse kehtiva aktsiisimäära pikendamine 1. aprillini 2024 on optimaalne leevendus.

Praegu on riigi kulutused märkimisväärselt suurenenud, märkis ministeerium. Kui samaaegselt vähendada oluliselt ja püsivalt kütuseaktsiisi, tooks see vältimatult kaasa vajaduse leida vähenevale aktsiisitulule katteallikas, mida eelnõu koostaja pole välja pakkunud.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

on ka teine variant
27. aug. 2022 22:04
Olgu aktsiisid sellised aga riik kehtestab kütustele piirhinnad-mida müüjatele vahena ei maksta riigi poolt. Ega EV kütus ei ole alghinnas teine ja kohalevedu kallim või kaugem kui teatud odavamatesse Euroopa Liidus müüdavais kohtades. Kehtestada koos KM , näiteks üldine kütuse piirhind tanklates - 1.85. Müügu siis oma nägemuse järgi eriliike - kas kõike ühe hinnaga või mõni veel madalam ... See on ju näha, et põhiosaks on kujunenud Tanklates , muu kaubandus. Nagu söögi või alkobaaris. Ja vaadake kuidas võistlus käib- kes pakub 8 s/l , kes 7 s/l või 3 s/l ja lisaks 3% boonusraha- mille eest saad igakord pooles osas tasuda (kütuse ostust saadud) mitte kütuse vaid muu nänni eest tanklas. Seega ongi tegelik müügimarginaal koos aktsiisiga ja kasumiga , KM, - 1.85.