"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart viibib lähetuses Reykjavíkis (0)
25. august 2022
Foto Mats Õun

Tallinna linnapea Mihhail Kõlvart on neljapäevast laupäevani visiidil Islandil, kus ta osaleb Reykjavíki linnapea kutsel Islandi ja Balti riikide diplomaatiliste suhete taastamise 30. aastapäevale pühendatud sündmustel.

Reykjavíki linnapea Dagur B. Eggertssoni ning Mihhail Kõlvarti, Riia linnapea Mārtiņš Staķise ja Vilniuse linnapea Remigijus Šimašiuse kohtumine toimub reedel, teatas Tallinna linnavalitsuse pressiesindaja neljapäeval.

Linnapeade neljapoolne kohtumine langeb kokku Eesti, Läti ja Leedu riigipeade visiidiga Islandile. Islandi president Guðni Th. Jóhannesson ja esileedi Eliza Reid korraldavad Islandi ja Balti riikide diplomaatiliste suhete taastamise 30. aastapäevale pühendatud piduliku vastuvõtu, kuhu on kutsutud ka kõigi nelja riigi pealinnade meerid. Tseremoonia pidi toimuma eelmisel aastal, kuid see lükkus ülemaailmse pandeemia tõttu edasi.

Tänavu märtsis külastas Reykjavíki linnapea Tallinna, Riiat, Vilniust ning Helsingit. Tallinnas viibides kohtus Dagur B. Eggertsson linnapea Kõlvartiga, osales kohtumisele järgnenud pressikonverentsil, tutvus Tallinna sõjapõgenike vastuvõtukeskusega ning külastas Ukraina sõjapõgenike lastele korraldatud sportlikku tegevushommikut.

Eesti ja Islandi suhted on olnud väga sõbralikud ja tugevad juba terve sajandi. Island oli esimene riik maailmas, kes tunnustas Eesti taasiseseisvumist 22. augustil 1991, kuid koostöösuhted ulatuvad juba Esimese Eesti Vabariigi aegadesse 1920. aastatel.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.