"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Põhja-Tallinn lasi noored tänavakunstnikud garaažide kallale (0)
26. august 2022
Andrei Kedrini töö aadresil Puhangu 1. Foto: Põhja-Tallinna LOV

Põhja-Tallinn lasi Sõle tänava ääres noored tänavakunstnikud garaažide kallale, et anda päevinäinud autode varjualustele uus ja värviline elu. Tegemist on äsja alanud tänavakunsti kampaaniaga „Keera kunsti juurde – ära sodi“, mille käigus kaunistavad linnaruumi kolm uut noorte tehtud tänavakunstiteost.

Kampaaniat toetavad kolm osapoolt – Põhja-Tallinna Valitsus, Põhja-Tallinna Noortekeskus ja MTÜ Mondo ja selle eesmärke on kaks: ühelt poolt anda legaalne võimalus andekatele graffitikunstnikele, teisalt aga luua uut, inspireerivat linnaruumi kulunu ja väsinu asemele.

Andrei Kedrini töö aadresil Puhangu 1. Foto: Põhja-Tallinna LOV

“Kampaania eesmärk oli juhtida tähelepanu sellele, et tänavakunstil on oma õige koht ja ruum, pakkudes samaaegselt noortele võimalust eneseväljendamiseks,“ ütles Põhja-Tallinna vanem Manuela Pihlap, osutades, et kunstikonkursi osavõtunumbrid näitavad tihedat konkurentsi. „Huvi algatuse vastu oli suur, juunikuu jooksul saabus ligi 50 kunstitööde kavandit, millest valiti 3 tööd linnaosa kaunistamiseks.”

Linnaosavanem lisas, et võitlus visuaalse reostusega linnaruumis käib pidevalt ja tee legaalse kunsti loomisele nõuab veel teadlikkuse kasvu ja tähelepanu suunamist. “Jälgime, milline on tagasiside ja kaalume tänavakunsti kampaania projekti jätkamist ka tuleval aastal,” üles Pihlap, tõdedes, et garaažiomanikud, kelle boksid nüüd uue ilme said, võtsid idee hästi vastu.

Kirill Shaposhniku töö Kopli Ekstreempargis. Foto: Põhja-Tallinna LOV

Võitjad valiti välja kahes kategoorias. Ühe kategooria teemaga soovis MTÜ Mondo suunata tähelepanu maailmas kliimamuutuste vastu võitlevate naisaktivistide tegevusele ja keskkonnateemadele laiemalt. Selle kategooria võitjaks osutus Andrei Kedrin, kelle lõuendiks saavad Sõle tänava ääres asuvad Puhangu 1 garaažid. Andrei töö on neljas ja viimane teostus MTÜ Mondo laiemas kampaanias #iShareHerPower.

Vabaloomingu kategoorias valiti välja 2 tööd. Kirill Shaposhniku töö Kopli Ekstreempargis on valmis ja Emilia Sabirova looming valmib Puhangu 5 bussipeatuse taga septembri alguseks.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.