"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Lasnaidee pakkus Lasnamäel uusi filmielamusi, seekord Saksa režissööridelt (0)
28. august 2022
Kaader filmist "Heidi".

“Lasnakino ajal proovime publikut üllatada – näidata filme, mis panevad teid mõtlema, kurvastama, uusi asju õppima. Lasnakinos ei näe te õudusfilme ega märuleid. Pigem näitame autorifilme. Filme, mis on mõeldud mõtlevale vaatajale. Augusti lõpus toimuv linastus ei ole erand,” ütles Räägib MTÜ Lasnaidee projektijuht Polina Ljaševa.

“Esiteks, sel aastal pakume midagi väikelastele – TLÜ koostöös Lasnaideega viib läbi Cinemini töötubasid. Cinemini on filmihariduslik töötuba, mille keskpunktiks on väikelaste loovuse ja kriitilise mõtlemise arendamine läbi erinevate lõbusate tegevuste. Tasuta töötubades saavad lapsed vaadata lühifilmi ning teha erinevaid toredaid tegevusi animatsiooni loomisest kuni meisterdamiseni. Filmidel puudub dialoog ning neid on väikelastel kerge vaadata. Soovituslik on lapsevanemal koos lapsega töötoas osaleda.”

Lasnakino eesmärk on näidata Lasnamäe mitmekesisust, tutvustada linnarahvale Lasnamäed kui ebatavaliste kultuurisündmuste paika ning näidata huvitavaid Saksa režissööride filme. Tondiraba pargis, Varraku 18 (bussid 44, 51, 65) näidatakse pühapäeval kolme erinevat filmi – perefilm, põnev dokumentaalfilm ja draama. Filmid linastuvad saksa või inglise keeles, subtiitritega vene ja eesti keeles. Lisaks toimuvad ka Cinemini töötoad lastele vanuses 3-7.a.

Üritus algab kell 12:00 ja lõpeb kell 21:00. Külalisi ootab ees, mitte ainult muljeterohke õhtu, vaid ka põnev viktoriin koos auhindadega.

Kolm eripalgelist filmi

“Esimesena näidatakse filmi “Heidi”. Minu arvates on see üks väheseid filme, mida saab koos lastega vaadata. Film räägib headusest ning selles on kauneid maastikke ja muusikat. Film mitte ainutl ei jutusta ühe tüdruku lugu, kes elab koos vanaisaga külas, vaid näitab meile, mis on vabadus, armastus, sõprus, lähedaste eest hoolitsemine,” kirjeldas Ljaševa.

Järgmine on dokumentaalfilm “Miks me oleme loomingulised?”, mille puhul on Ljaševa arvates hämmastav see, et režissöör Hermann Vaske filmis seda 30 aastat, rännates mööda maailma ja esitades uskumatutele, andekatele, silmapaistvatele inimestele sama küsimuse – miks nad on loomingulised.

“See on väga dünaamiline film, üks intervjuu asendub teisega, vaatajal jääb ainult jälgida konkreetses valdkonnas edu saavutanud inimeste mõtteid ja arutlusi,” nentis Polina Ljaševa.

Filmipäeva lõpetab “Stefan Zweig: Hüvastijätt Euroopaga”. See on film kuulsast juudi päritolu Austria kirjanikust, kes oli sunnitud Hitleri võimuletuleku tõttu Euroopast lahkuma. Kirjanik külastab New Yorki, Buenos Airest, Rio de Janeirot.

“Korraldajad pakuvad 50 istekohta. Soovi korral võtke oma kaasa tool, taburet, pleed, piknikukorv. Et teil oleks mugavam, soovitame riietuda vastavalt ilmale. Vihmase ilma korral tasub võtta kaasa vihmamantlid- ja keebid, kuid mitte vihmavarjud, et mitte segada teisi vaatajaid,” soovitas Ljaševa.

Ürituse programm:

12:000 Lasteprogramm
14:00 Ürituse avamine
14:30 “Väike Heidi” – koguperefilm
16:30 Filmiviktoriin
17:00 “Miks me oleme loomingulised?” – dokumentaalfilm
18:30 “Stefan Zweig: Hüvastijätt Euroopaga” – draama

Lisainfo:

Lasteprogramm https://www.facebook.com/events/611484160337757
Põhiprogramm https://www.facebook.com/events/422896249819781

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.