"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
FOTOD Merivälja üllatas kunsti- ja raamatukohvikute ning ökotöötoaga (0)
28. august 2022
Albert Truuväärt

„Merivälja kodukohvikutel on pikk traditsioon, need saavad teoks seitsmendat suve järjest. On aedu ja kohvikuid, kes avavad väravad ja uksed samuti seitsmendat korda, aga on ka uusi tegijaid. Merivälja kodukohvikud ei piirdu pelgalt toidu ja joogiga, vaid neil on põnevat tegevust lastele, töötoad ja raamatuesitlused. Kõik Merivälja kogukonna liikmeilt endilt,” ütles Pirita linnaosa vanema asetäitja vanema ülesannetes Kaido Saarniit.

Vaata galeriid (54)

Pühapäeval, 28. augustil toimus Pirital Meriväljal kodukohvikute päev. Avatud olid 24 eriilmelist kodukohvikut, teiste seas Euroopa Liidu ökomärgise ratastel näitus-töötuba, mis on Tallinnas esimest korda.

Meriväljal ootasid külalisi tuntud tegijad nagu Karikakra kodukohvik ja võrratute pitsadega tuntuks saanud Armilda. Oma uksed avas Kunstikodu, kus pakkus hõrke küpsetisi kunstnik Anne Roolaht ja saadaval olid tema autoriehted. Uksed avavad Lounge 3, Roheline ateljee ja näiteks Palgasõduri raamatukohvikus algas igal pooltunnil uus raamatuesitlus.

Traditsiooniliselt oli end Merivälja pargis sisse seadnud Pirita linnaosa valitsuse telk ja Merivälja kodukohvikute päeval kutsub uudistama ka väliskülaline – Euroopa Liidu ökomärgise maailma tutvustav ratastel näitus-töötuba, mis on Tallinnas esimest korda.

Kohvikuid oli lihtne leida, sest tänavaotstes olid suunaviidad ja kohvikud tähistatud kõik Merivälja kodukohvikute tunnussildiga.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.