"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
ANNE VESKI: Elektritõukekatega juhtub üha enam õnnetusi, olukord on käest ära (0)
29. august 2022
Anne Veski. Foto: Albert Truuväärt

“Ega ma eriti ei kipu jalutama paika, kus elektrilised tõukerattad sõidavad. Näen nendes tõesti ohtu. Eriti siis, kui tõukerattal mitmekesi peal sõidetakse,” märkis lauljatar Anne Veski. Rootsi valitsus keelab 1. septembrist elektriliste tõukeratastega sõitmise üle riigi kõnniteedel, Oslo vähendas mullu tänavatele lubatud tõukerataste arvu 20 000-lt 8000-le ja keelas nende kasutamise öösel. Pealinn uuris, kuidas võiks Tallinnas ohjata ohtlikult liikuvaid elektritõukse.

“Loen liiklusõnnetuste arve ja sealt selgub, et tõukeratturid kukuvad sageli ja õnnetuste arv on suurenemas. Olukord on ikka tõesti käest ära läinud! Inimesed on ise hooletud ega arvesta teiste liiklejatega. Jalakäija või kepikõndijana vaikselt ja rahulikult kulgedes ei oska ma aimatagi, millisel kiirusel nad selja tagant läheneda võivad,” nentis Veski.

“Kui kõnniteel jalutades näiteks pisut vasakule-paremale kõrvale astud, on kokkupõrkeoht täiesti reaalne. See paneb kartma küll. Ohuks on nad ka autojuhtidele, sest pahatihti ei jälgi liiklust sõiduteed ületadeski. Olen seda meelt, et elektritõukerataste liikumist peaks reguleerima meilgi. Laupäeval-pühapäeval on Kakumäe kergliiklustee ringil rahvast palju, eriti kui ilm on ilus. Kõik tahaksid end turvaliselt tunda.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.