"Kiirabi tegeleb elutähtsate probleemidega, ta päästab elusid. Me ei tegele sisse kasvanud varbaküüntega, ei tegele nohuga, mis on kellelgi kolm päeva olnud."

Kiirabiõde Jaanus Tramberg
Bonava pani Haabersti Järveotsa arendusele viimase nurgakivi (1)
29. august 2022

Elamuarendusettevõte Bonava asetas nurgakivi Järveotsa Kodude viimase etapi elamutele. Harku järve läheduses asuvasse elupiirkonda Haaberstis kerkib kokku viis korterelamut 174 korteriga ning terviklik elukeskkond koos läbimõeldud puhke- ja mängualadega valmib 2023. aasta sügiseks.

Järveotsa Kodude viimases etapis valmivad 5- ja 8-kordne elamu aadressil Tasandi 5 ja Astangu 23, milles on kokku 74 2-4-toalist kodu suuruses 40-80,7 m². 

Nurgakivi asetamise ajaloolised juured ulatuvad juba kaugesse sumerite aega. Ehitusvaldkonna juht Klaus Treimann rääkis, et nurgakivi panekul on sümboolne tähendus ka tänapäeval, sest uskumuse kohaselt hoiab see koos kõiki teisi kive. Et Bonava ehitatavad majad kindlal alusel püsiksid ja garantiiajal vähem probleeme tekiks, hoitakse ka Bonavas seda traditsiooni au sees.

Nurgakivi ajakapslisse paigutatakse hea tava kohaselt mitmeid õnnetoovaid esemeid ja Järveotsa Kodude ehitusjuht Siim Toots rääkis neist kohalviibijatele lähemalt.

Järveotsa Kodud pakuvad peredele ühtaegu nii kaasaegse linnakodu mugavusi kui looduslähedust. Kodusid iseloomustavad läbimõeldud planeeringud, suured aknad ja kaasaegne vesipõrandaküte ning iga kodu juurde kuulub hubane rõdu ja isiklik panipaik. Elamutele omistatakse energiatõhus B-energiaklass.

Koos hubaste puhke- ja mängualadega rajatakse tulevaste elanike jaoks terviklik elukeskkond, kus parkimine on viidud turvaliselt majade alla ja kinnistu piiridele ning tööde käigus on välja ehitatud ka uus Tasandi tänav. Samuti säilitatakse ja korrastatakse kinnistuga piirnev Järveotsa oja, mis koos terviserajaga loob kogu piirkonnale lisaväärtust ja omanäolisust. Järveotsa Kodud on kaasaegne, peresõbralik ja looduslähedane Bonava naabruskond Haaberstis, Harku järve lähistel. Kodu läheduses on toidupoed, terviserajad, koolid ja lasteaiad ning Rocca al Mare Keskus, Saku Suurhall, Teras Beach ja Tallinna Loomaaed jäävad vaid lühikese autosõidu kaugusele.

Tutvuge lähemalt Järveotsa Kodude uue etapiga projekti veebilehel.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

kolhiida
29. aug. 2022 10:42
Kodu on koht kus toimub lähisuhte vägivald, kus pekstakse naisi ja lapsi ning naabrimeest. Kodus sureb enamus inimesi. Tihti nälja, külma ja kasimatuse tõttu. Kus peetakse koeri ja kasse. Palju kasse. Oi kuidas haiseb!