"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
MONIKA TUVI: Ehk aitaks tõukeratturite kihutamist ohjeldada trahvid? (0)
29. august 2022
Monika Tuvi. Foto: Scanpix

“Olen päri, et elektriliste tõukerataste kulgemist peaks piirama ja nende riskeerivaid juhte ohjeldama. Tänavapilti jälgides võib jääda mulje, et praegu neile meil väga kindlaid reegleid kehtestatud polegi. Kui liiklusreeglid oleksid selgemad, oleks ilmselt ka õnnetusi vähem ja kõigil teistel turvalisem liikuda,” ütles Tantsija Monika Tuvi.

Rootsi valitsus keelab 1. septembrist elektriliste tõukeratastega sõitmise üle riigi kõnniteedel, Oslo vähendas mullu tänavatele lubatud tõukerataste arvu 20 000-lt 8000-le ja keelas nende kasutamise öösel. Pealinn uuris, kuidas võiks Tallinnas ohjata ohtlikult liikuvaid elektritõukse.

“Ma ise pole õnneks tõukside tõttu ohtlikesse olukordadesse sattunud, kuid kõrvalt olen napilt toimumata jäänud kokkupõrkeid näinud küll. Mõni sõidab nii suvaliselt ja hullumeelse kiirusega, et paneb ohtu kõik ülejäänud liikujad!” sõnas Tuvi.

“Ehk aitaks tõukeratturite kihutamist ohjeldada trahvid. Ilmselt suudaksid need tõukside juhte paremini distsiplineerida. Trahvi ju keegi saada ei taha. Konkreetsed summad peaksid olema kõigile teada.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.