"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
Muuga plahvatusohtu on asutud likvideerima (1)
29. august 2022
Muuga sadam. Foto: Scanpix

Viimsi külje all Muuga sadamas käivitatakse ainulaadset operatsiooni, mis seisneb seal ladustatava 12 000 tonni plahvatusohtliku väetise sisulises konfiskeerimises. Väetis seisab Muugal paigal seoses Venemaal kehtestatud sanktsioonidega ja kuulub väetisetootjale Akron, mille omanik on omakorda Venemaa rikkuselt 16. inimene Vjatšeslav Kantor.

Nagu vahendas ERR, näeb sanktsioonide reeglistik juhul, kui tegemist on ohtliku seisma jäetud kaubaga, ette võimaluse see ära müüa. Nüüd peaks tarbijakaitse ja tehnilise järelevalve amet tegema ettekirjutise väetise omanikfirmale, et too väetise maha müüks ja minema viiks.

Rahapesu andmebüroo aga peaks korraldama saadud tulu arestimise, sest kaup seisab ju sanktsioonide tõttu. Kui see ettevõtmine peaks õnnestuma, hingab Viimsi rahvas kergemalt. Plahvatusohtlik ammooniumnitraat hävitaks plahvatuse korral, mis võib tekkida ka siis kui hoidmistingimusi on rikutud, lisaks Viimsile osa Tallinna äärelinnadest.

Kommentaarid (1)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.

Vana
4. sept. 2022 07:33
Ei usu - peaks, võiks, homme hakkame tegema.