"Tantsimine on ju kogu inimkonnale üldomane nähtus. Seepärast on tantsukunst ka väga suures osas rahvusvaheline."

Rahvatantsu propageerija Sille Kapper-Tiisler
URMAS KARLSON: Kui kogukas juht 25 km kiirusega otsa põrutab, võib tulemus päris kurb olla (0)
29. august 2022
Urmas Karlson. Foto: Eesti Jalgratturite Liit

“Vastuolusid jagub, sest tõuksidega sõit samas vähendab autoliiklust. Head lahendust on raske leida, kuid piirangud pole päris õige tee. Minu arvates tuleks ennekõike tõsta sõitjate teadlikkust ja mõistvat suhtumist kaasliiklejaisse,” sõnas Jalgratturite liidu peasekretär Urmas Karlson. Rootsi valitsus keelab 1. septembrist elektriliste tõukeratastega sõitmise üle riigi kõnniteedel, Oslo vähendas mullu tänavatele lubatud tõukerataste arvu 20 000-lt 8000-le ja keelas nende kasutamise öösel. Pealinn uuris, kuidas võiks Tallinnas ohjata ohtlikult liikuvaid elektritõukse.

“Me ei tohiks takistada heas mõttes ühiskonna arengut. Pigem peaksime panustama üksteise paremasse mõistmisse ja olema tolerantsemad, liigume siis jala, rattaga või muu vahendiga. Rõhk tuleks asetada teadlikkusele,” arvas Karlson.

“Tõukerattaid näiteks ei tohiks loopida üle tee laiali. Vahel tekib lausa kahtlus, et keegi pahatahtlikult need kõnniteele ümber lükkab. Olen näinud korduvalt, kui hoolikalt ratturid tõuksid tee äärde asetavad. Elektrijalgrattad sõidavad ju samuti kiiresti, kuid tõukeratta juhitavus on oluliselt kehvem. Kui 25 km kiirusega kogukas juht nõrgemale otsa põrutab, võib tulemus päris kurb olla. Kiirusepiiranguid võiks seada küll.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.