"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Avalik debatt Tallinna linnaruumi arengu teemal, kuidas luua inimväärne ja ohutu elukeskkond (0)
30. august 2022

Eesti Arhitektide Liit korraldab 30. augustil erakondadele avaliku debati Tallinna linnaruumi arengu ja riigiarhitekti institutsiooni loomise teemal. Vestlusringist korraldatakse otseülekanne Eesti Arhitektide Liidu Facebooki ja YouTube’i kanalitesse ning debati salvestus on ka järelvaadatav.

Veebis ülekantav avaliku ruumi arengule pühendatud debatt on jätkuks aasta tagasi kohalike omavalitsuste valimiste eel toimunud sarnasele üritusele, millest võtsid osa seitsme erakonna esindajad. Seekord on kutsutud väitlusel osalema kõik Tallinna linnavolikogusse valitud erakondade esindajad ning ekspertidena kultuuriministeeriumi arhitektuuri- ja disaininõunik Veronika Valk-Siska ning ruumiloome ekspertrühma juht, Tallinna arhitekt-linnaplaneerija Jaak-Adam Looveer.

Veronika Valk-Siska annab ülevaate teiste riikide erinevatest ruumiametite lahendustest ning Jaak-Adam Looveer räägib ruumiameti positiivsest mõjust KOVi vaatevinklist läbi Tallinna kogemuse.

Vestlusringiteemadeks on Tallinna arenguvisioon, valglinnastumine, ruumiline efektiivsus, ruumiline segregeerumine, inimväärne ja ohutu linnaruum, riigi tasandil ruumiloome institutsiooni vajalikkus ning KOVi kogemus linnaarhitekti ja ruumiloome institutsiooniga.

Debateerivad Tallinna abilinnapea Vladimir Svet (Keskerakond), Tallinna abilinnapea Madle Lippus, (Sotsiaaldemokraadid), linnastrateeg Pärtel-Peeter Pere (Reformierakond), Tallinna volikogu liige Mart Kallas (EKRE), Eesti 200 juhatuse liige Marek Reinaas ja riigihalduse minister Riina Solman (Isamaa). Vestlusringi juhib Neeme Raud.

Debatt algab 30. augustil kell 15.

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.