"Autojuhid kahjuks ei anna endale aru, mis võib juhtuda, kui nad sõidavad isegi 5 km tunnis lubatust kiiremini. Tagajärjeks võib olla raske kokkupõrge jalakäijaga, jalakäijale võib see lõppeda koguni surmaga."

Põhja prefektuuri patrullpolitseinik Vladimir Kägonen
Keskerakond kutsub 12. septembril Toompeale meeleavaldusele hinnatõusude vastu (0)
31. august 2022
Foto Ilja Matusihis

Riigikogu Keskerakonna fraktsioon võttis vastu otsuse korraldada 12. septembril Toompea lossi ees meeleavaldus hinnatõusude vastu.

“Eestis on neli kuud järjest olnud inflatsioon rohkem kui 20 protsenti, augustis esialgsetel andmetel koguni 25,2 protsenti. Valitsus on olnud pealtvaataja rollis ega ole astunud konkreetseid samme olukorra parandamiseks. Löögi all on inimeste toimetulek, töökohad ja ostujõu vähenemine,” ütles Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid.

Meeleavaldus toimub vahetult enne Riigikogu sügisistungjärgu algust ning Keskerakond ootab osalema kõiki inimesi, kes ei ole rahul peaminister Kaja Kallase tegevusetusega ja kelle hinnangul tuleks kiiremas korras välja töötada lahendused inimeste toetamiseks.

“Ülikõrge inflatsioon ei mõjuta tänasel päeval ainult väiksema sissetulekuga inimesi, raskustes on ka keskklass ja järjest rohkem ka kõrgepalgalised elanikud. Ees on ootamas uus kütteperiood, mis omakorda suurendab märkimisväärselt inimeste igapäevakulusid kommunaalarvetele, toidule ja transpordile. Me peame vältima sotsiaalmajanduslikku katastroofi,” lausus Jaanus Karilaid. “Keskerakond on teinud mitmeid ettepanekuid hinnatõusude leevendamiseks, nagu näiteks toiduainete käibemaksu ja kütuseaktsiiside alandamine, kuid tänane valitsus on suhtunud nendesse üleolevalt.”

Kommentaarid (0)

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid vajutades linki “Sobimatu”!

Postitades kommentaari nõustud reeglitega.